ROI van ERP systemen

fallback
Er is nog altijd veel discussie omtrent de waarde van ERP systemen, toch blijkt uit onafhankelijk onderzoek dat de meeste van onze klanten binnen 24 maanden een positieve ROI halen

Nieuw internationaal onderzoek:
95% van de klanten van Maconomy, de Deense software producent, behalen een positieve ROI (Return on Investment). Dit is de uitkomst van een kersvers onderzoek van het internationaal gerenommeerde IT-onderzoeksbureau Nucleus Research, dat zich heeft gespecialiseerd in berekeningen van de rentabiliteit van investeringen in IT-technologie.

De enige Deense producent van ERP-oplossingen, Maconomy, is wereldkampioen als het aankomt op het leveren van waar voor hun geld aan al haar klanten. Het onafhankelijke en internationaal gerenommeerde onderzoeksbureau Nucleus Research heeft berekend welke waarde klanten terug verdienen voor de investering die zij gedaan hebben in het webgebaseerde systeem van Maconomy als hulpmiddel om hun onderneming te besturen (ERP-systemen). De berekeningen tonen aan dat het lucratief is om te investeren in de Deense oplossing, omdat Maconomy aanhoudend goede resultaten boekt.

In het onderzoek wordt onder andere de nadruk gelegd op de volgende sterke punten van Maconomy:
· Eenvoudige implementatie en gemakkelijk in gebruik;
· De functionaliteit is beter afgestemd op de behoeften van de klant. In het bijzonder geven raadgevende ondernemingen en reclamebureaus te kennen dat Maconomy bijzonder geschikt is voor projectgeoriënteerde ondernemingen;
· Waar voor uw geld – Maconomy is relatief goedkoop zowel bij implementatie als bij support.

De onlangs aangetreden algemeen directeur van Maconomy, Hugo Dorph, windt er geen doekjes om en meent dat resultaat van het onderzoek een doorbraak is voor zijn nieuwe werkgever: Maconomy is de beste investering voor een onderneming. Dat was ons al lange tijd bekend, maar het doet ons goed wanneer een onafhankelijk en erkend onderzoeksbureau onze beweringen bevestigt. Onze fantastische resultaten zijn te danken aan het feit dat wij branchegericht zijn, dit komt ten goede aan de klant én aan ons. Er wordt veel te veel tijd en geld besteed om generieke ERP-oplossingen aan te passen aan de behoeften van de klant of omgekeerd. Maconomy is beter afgestemd op de behoeften van onze klanten en is daarom gemakkelijker en sneller in hun onderneming te implementeren. Daarom is het voor onze klanten een betere investering, zegt Hugo Dorph.

In het onderzoek van de Nucleus Research wordt onder andere aangetoond dat 95% van alle Maconomy-gebruikers een positieve “Return on Investment” kent, oftewel hun investering in een oplossing werd terugverdiend. De gemiddelde terugverdientijd bedraagt iets meer dan 2 jaar. Implementaties variëren van een enkele locatie, tot multinational projecten, inclusief een klant met 10.000 gebruikers. “95% van de klanten van Maconomy behalen een positieve ROI. Dit behoort tot de beste resultaten die we hebben gezien in onze beoordeling van ERP en andere software implementaties,” Zegt Rebecca Wettemann, vice-voorzitter tijdens de onderzoeksperiode. “We zijn ook onder de indruk van de snelle uitrol tijden, gemiddeld 6 maanden, en de flexibiliteit en schaal van de oplossing”.

De klanten die aan het onderzoek hebben deelgenomen benadrukken bovendien dat de vooruitgang te danken is aan verbeterde rapportage, overzichtelijkheid, een grotere tevredenheid onder de medewerkers, meerdere factureerbare uren, verbeterde productiviteit en de besparing in het verbruik van resources. Het feit dat wij als Deense onderneming voorop lopen bij het tot stand komen van ROI bij onze klanten, is een groot compliment voor de gehele organisatie. Dat zegt iets over onze expertise en organisatorische kennis van de ondernemingen van onze klanten, die wij hebben opgebouwd door branchegericht te werken.

“Per slot van rekening zijn wij op de markt om onze klanten een meerwaarde te kunnen bieden. Onderzoek bevestigt dat wij een bedrijfsadministratief systeem leveren dat zich uitstekend voor de klant terugbetaalt en ik kan me geen gunstiger uitgangspunt voorstellen om Maconomy als onderneming te perfectioneren”, besluit de algemeen directeur van Maconomy, Hugo Dorph. De ERP-oplossingen van Maconomy zijn speciaal ontworpen voor projectgeoriënteerde en dienstverlenende organisaties. Het primaire klantensegment omvat reclamebureaus en ondernemingen op het gebied van mediacommunicatie, accountantskantoren, raadgevende ingenieursbedrijven, als ook IT-consultancy en managementondernemingen.