Rob Spaans volgt Kees de Koning op

fallback
Per 1 mei 2005 zal Rob Spaans (56) Kees de Koning opvolgen als directeur van Stork Aerospace Industries. Kees de Koning heeft te kennen gegeven zijn functie neer te willen leggen. De Koning heeft gedurende vele jaren een zeer belangrijke rol gespeeld in de transformatie en uitbouw van de Aerospace Industries. De Raad van Bestuur is Kees de Koning buitengewoon erkentelijk voor zijn inzet en voor de succesvolle wijze waarop hij leiding heeft gegeven aan Stork Aerospace Industries.

Onder voorbehoud van een positief advies van de groepsondernemingsraad zal Rob Spaans per 1 maart 2005 in dienst treden en uiterlijk 1 mei de taken en verantwoordelijkheden van Kees de Koning overnemen. De Koning zal met het oog op de continuïteit daarna nog geruime tijd bij Stork Aerospace Industries blijven werken aan een aantal strategische zaken en het overdragen van zijn kennis.

Met de voorgenomen benoeming van Rob Spaans (56) is Stork erin geslaagd om een uitstekende opvolger aan zich te binden. Spaans heeft een ruime internationale ervaring in onder andere de Verenigde Staten en Europa in verschillende markten. Hij combineert kennis van de maakindustrie met die van de logistieke industrie. Daarnaast is hij dankzij zijn 14 jarig dienstverband in verschillende managementfuncties bij Fokker een kenner bij uitstek van de internationale Aerospacemarkt.

Stork Aerospace ontwikkelt en produceert hoogwaardige componenten en systemen voor de lucht- en ruimtevaartindustrie (Aerospace Industries) en levert geïntegreerde servicediensten en producten aan eigenaren en gebruikers van vliegtuigen (Aerospace Services). In 2004 boekte de groep met 3.200 medewerkers een omzet van EURO495 miljoen van de totale Stork omzet van EURO1,8 miljard.