Ritchy Drost CFO joint venture Vodafone en Ziggo

Vodafone Group en Liberty Global hebben Ritchy Drost aangesteld als Chief Financial Officer van de aanstaande joint venture van Vodafone Nederland en Ziggo

Ritchy Drost is momenteel CFO bij Ziggo, welke functie hij sinds september 2015 bekleed. Gedurende zijn 17-jarige carrière bij Liberty Global heeft hij diverse senior management-functies vervuld zoals CFO European Broadband Operations en Managing Director en CFO van UPC Nederland, als kabelbedrijf Liberty’s Nederlandse rechtsvoorganger. Voordat hij bij Liberty Global in dienst trad, was Drost werkzaam als auditor bij Arthur Andersen.

Jeroen Hoencamp is momenteel werkzaam als CEO van Vodafone UK, welke functie hij als Nederlander al bekleed sinds september 2013. Daarvoor was hij CEO van Vodafone Ierland. Voorafgaand aan die benoeming bekleedde hij 12 jaar diverse senior directiefuncties binnen Vodafone Nederland, waaronder Directeur Sales en Directeur Zakelijke Markt. Eerder in zijn carrière vervulde hij diverse senior marketing en sales rollen bij Canon Southern Copy Machines, Inc. in de VS en Thorn EMI/Skala Home Electronics in Nederland. Jeroen Hoencamp is voormalig officier in het Korps Mariniers.

Daarnaast kondigt Liberty Global aan dat Baptiest Coopmans, CEO van Ziggo, zijn huidige functie zal blijven vervullen tot de fusie is afgerond. Daarna zal hij als een van de door Liberty Global benoemde leden toetreden tot de Raad van Commissarissen van de joint venture. Baptiest is sinds november 2014 CEO van Ziggo en heeft in die tijd de fusie en integratie van UPC en Ziggo succesvol begeleid.

De huidige CFO van Vodafone Nederland, Carmen Velthuis, zal aanblijven tot de fusie is afgerond. Vodafone zal binnenkort nadere mededelingen doen omtrent haar volgende benoeming.