Richard van Sintemaartensdijk (SCA Hygiene Products) is winnaar Credit Management Award 2015

Tijdens het diner van het Jaarcongres Credit Management op donderdag 9 april is de winnaar van de Credit Management Award 2015 bekend gemaakt.

>> Bekijk alle foto’s
>> Lees het gehele verslag

De winnaar is Richard van Sintemaartensdijk (GBS Accounts Receivable & Credit Manager Region Central bij SCA Hygiene Products).

Van Sintemaartensdijk: “Ik had het niet verwacht. Ik werk toch in een voor veel mensen vreemde, onbekende branche. Bovendien waren de andere kandidaten heel sterk.”

Van Sintemaartensdijk nam de award in ontvangst van juryvoorzitter Martin van der Hoek tijdens het exclusieve creditmanagement diner in Landgoed Duin & Kruidberg te Sandpoort-Noord.

Van der Hoek over de winnaar: “Richard van Sintemaartensdijk heeft een grote prestatie geleverd. In een complexe internationale omgeving heeft hij credit management stevig op de kaart gezet. Hij heeft bewust gekozen voor dit vak omdat hij de toegevoegde waarde ervan inziet, maar dat geldt niet voor veel van zijn internationale sales collega’s. Middels roadshows heeft hij ervoor gezorgd dat het onderwerp blijvend op de agenda is komen te staan. Verder zorgt hij er middels video-learning voor dat het niveau van zijn internationale team omhoog schiet. De inspanningen van Sintemaartensdijk hebben geleid tot een forse reductie het het percentage overdue, ook in landen als Griekenland waar succesvol incasseren momenteel bijna onmogelijk is. Kortom, een terechte winnaar en uitstekende ambassadeur van het vakgebied het komende jaar.”

De verhalen van Sintemaartensdijk en de verhalen van de vier andere genomineerden leest u hier. 

Kent u een goede credit professional die wij volgend jaar zeker moeten overwegen als kandidaat? Mail Jeppe Kleyngeld, Hoofdredacteur FM.nl via jkleyngeld@alexvangroningen.nl

 

Jury & genomineerden (vlnr): Jeanette Klok-Hummel, Peter van Dorst, Lies van Balen, Sander van der Meijden, Martin van der Hoek, Hans van Diest, Richard van Sintemaartensdijk, Rene Oosterveer, Michael van Asperen, Marco van Katwijk en Karin Koldijk 

_____________________________________________________________________________
 
Vergroot uw kennis in Credit Management. 4 tips:
1.  Bezoek het Jaarcongres Credit Management 2016
Op donderdag 17 maart 2016 organiseren Alex van Groningen en FM Magazine de 13e editie van het Jaarcongres Credit Management. Ontmoet 150 vakgenoten en laat u wederom inspireren door diverse best practices, expertsessies en casepresentaties en wie wint de 13e Credit Management Award? Meer informatie vindt u op: Creditman.nl
Wilt u als partner betrokken zijn bij het Jaarcongres Credit Management? Mail dan Tim Bosman
2. Zet uw afdeling Credit Management in 1 dag strategisch op de kaart 
Tijdens het seminar Credit Manager in één dag geeft Credit Management expert Raimond Honig inzicht in de strategie van befaamde managementdenkers. Ontdek in één dag hoe u als Credit Manager sneller en effectiever kunt anticiperen op de uitdagingen waar uw organisatie voor staat. Klik hier voor meer informatie en inschrijven.
3. In 5 dagen alle aspecten van werkkapitaal optimalisatie 
Wilt u de financiële structuur van uw organisatie verbeteren en daarmee een betere cash- concurrentiepositie bereiken? Volg dan de vijfdaagse Masterclass Strategisch Werkkapitaal Management. Ontvang praktische tips, laat u inspireren door een business case en volg de interactieve management game. Meld u hier direct aan.
4. Bezoek de Credit Expo 2015
Credit Expo biedt een compleet overzicht van de markt voor Credit Management en daaraan gerelateerde producten en diensten. U ziet in korte tijd wat er in de markt speelt en kunt een goede vergelijking maken tussen de verschillende aanbieders. De 10e editie van Credit Expo wordt gehouden op donderdag 5 november 2015 in het Nieuwegein Business Center. Lees meer op Creditexpo.nl  
_____________________________________________________________________________

   

Gerelateerde artikelen