Rabobank combineert renteverhoging met nieuwe spaarproducten

De rente op de nieuwe flexibelere spaarvorm is 2,25 procent.

Klanten van de Rabobank hebben sinds maandag een extra optie voor hun spaargeld. Zij kunnen kiezen voor een combinatie van een ‘gewone’ spaarrekening en een termijndeposito. Bij ‘TijdslotSparen’ krijgen klanten een hogere rente en kunnen ze geld storten en eraf halen wanneer ze dat willen, maar ze moeten wel drie maanden wachten om weer over hun geld te kunnen beschikken.

  • Flexibel sparen levert meer op dan een gewone spaarrekening
  • Op de kleinste spaarrekening gaat de rente omhoog met 0,2%
  • De rente die de ECB biedt aan banken ligt veel hoger dan wat Rabobank biedt aan spaarders

De rente op de flexibelere spaarvorm is 2,25 procent, ruim een half procentpunt meer dan op een gewone spaarrekening met maximaal 20.000 euro daarop. Rabobank maakt ook bekend de variabele tarieven te hebben verhoogd. Op de kleinste spaarrekeningen gold eerst een rentepercentage van 1,5 procent, dat is nu 1,7 procent. Mensen met tegoeden van 20.000 euro tot en met 100.000 euro krijgen nu 1,6 procent.

Rabobank maakte een maand geleden al bekend aan een “andere manier” van sparen te werken. De tussenvorm moet spaarders meer flexibiliteit geven. “Als bank zien we dat spaarders die hun financiële buffer op orde hebben vaak meer geld op hun normale spaarrekening stallen dan ze op korte termijn nodig hebben. Tegelijkertijd vinden veel klanten depositosparen niet flexibel genoeg, ondanks de hogere rente”, legt Mariëlle Lichtenberg, directeur particuliere klanten, het nieuwe product uit.

Rabobank voerde zijn winst fors op in de eerste helft van dit jaar omdat de rente die de Europese Centrale Bank (ECB) geeft fors hoger ligt dan wat Rabobank aan spaarders uitkeert. De winst verdubbelde ten opzichte van een jaar eerder ruwweg tot 2,5 miljard euro. (ANP)

Vergelijk hier de hoogste rentestanden

https://www.actuelerentestanden.nl/sparen/hoogste-spaarrente.asp