Rabo topman gedood

fallback
De Rabobank heeft met verbijstering en ontzetting kennisgenomen van het feit dat Hans Winkelmolen, general manager van Rabobank Indonesia tot 1 augustus van dit jaar, vandaag in Jakarta is overleden aan de gevolgen van de bomaanslag op het Marriott Hotel aldaar.

Zijn opvolger per 1 augustus, de Canadees Antonio (Tony) Costa, is daarbij gewond geraakt en in het ziekenhuis opgenomen. Hans Winkelmolen die op het punt stond terug te keren naar Nederland en zijn opvolger waren op het moment van de aanslag in het hotel voor een zakelijke ontmoeting. Hans Winkelmolen (49) trad in 1975 bij de Rabobank in dienst en heeft sindsdien diverse functies bekleed, zowel bij de lokale Rabobanken als in het internationale bedrijf van Rabobank Nederland. Hij begon zijn internationale loopbaan in 1989 in Duitsland. In 1997 werd hij benoemd tot general manager van het kantoor van Rabobank International in Bangkok.

Zijn benoeming tot general manager van Rabobank Indonesia volgde in 2000. Rik van Slingelandt, lid van de Raad van Bestuur van de Rabobank Groep en verantwoordelijk voor het internationale bedrijf, reageerde geschokt op wat de twee Rabobankmanagers is overkomen. Hij noemde de dood van Hans Winkelmolen “buitengewoon tragisch en betreurenswaardig”, met name voor de familie van Hans Winkelmolen. “Onze gedachten gaan in het bijzonder uit naar zijn vrouw Maria en hun twee kinderen. Wij zullen er vanuit de Rabobank alles aan doen om hen in deze moeilijke periode te ondersteunen”, aldus Van Slingelandt.

Gerelateerde artikelen