Pyramid Analytics levert bijdrage aan verbeteren Microsoft Power BI Desktop-technologie

Nieuwe samenwerkingsovereenkomst stelt organisaties in staat om BI-initiatieven op te schalen, adoptie te verbreden en content te delen met de rest van het bedrijf.

Pyramid Analytics, het nieuwe-generatie business intelligence platform, gaat op het gebied van development en technologische integratie een strategische samenwerking aan met Microsoft. De overeenkomst is een uitbreiding van de bestaande, succesvolle samenwerking tussen Pyramid Analytics en Microsoft voor het leveren van analytics-oplossingen die aansluiten op de wensen van hun gezamenlijke klanten.
 
“Steeds meer bedrijven maken gebruik van selfservice data discovery en willen de voordelen ervan ook inzetten op andere niveaus dan alleen een afdeling of individueel gebruik”, zegt Omri Kohl, medeoprichter en CEO van Pyramid Analytics. “Onze klanten kloppen bij ons aan voor het opschalen van BI-adoptie en voor het delen van analytics-content door het gehele bedrijf heen. Dankzij onze samenwerking met Microsoft kunnen Power BI Desktop-gebruikers bestanden publiceren naar een on-premise of private cloudserver en zo op brede schaal samenwerking aan BI-content mogelijk maken.”
 
Het resultaat van deze nieuwe samenwerking is een aantal nieuwe features in Power BI Desktop, die naar verwachting 24 juli 2015 beschikbaar zijn. Een van deze features is de optie om een Power BI Desktop-bestand te publiceren op een Pyramid Analytics Server. Deze optie vergemakkelijkt een integratie tussen Power BI Desktop en Pyramid Analytics Server.
 
“Pyramid Analytics biedt technologie die Microsoft SQL Server Analysis Services aanvult en de mogelijkheden van de Microsoft BI-stack volledig benut”, zegt Amir Netz, Technical Fellow bij Microsoft. “Pyramid Analytics heeft in de samenwerking met Microsoft zijn sporen verdiend op het gebied van analytics-oplossingen die aansluiten op de wensen van onze gezamenlijke klanten.”
 
Pyramid Analytics biedt een bedrijfsklare analytics-oplossing waarmee het mogelijk is vertrouwelijke BI-content eenvoudig te self-serven en te delen. Met zijn goed geborgen governance-aanpak staat het bedrijf niet alleen voor de integriteit en privacy van data in, maar zorgt het ook voor nuttige, contextuele en overkoepelende analyses die zakelijke en IT-doelen samenbrengen. Bedrijven kunnen zo BI-adoptie uitbreiden en opschalen via het beheerst delen van analytics-content, rapportages, datamodellen, business logic en meer door het gehele bedrijf heen: van business executives tot en met CIO’s, van data-analisten tot en met BI-developers en van IT-professionals tot en met eindgebruikers. Het platform is beschikbaar voor alle typen gebruikers binnen organisaties, op elk device, inclusief volledige ondersteuning op mobiele devices.
 
“De samenwerking tussen Pyramid Analytics en Microsoft zorgt voor een sprong vooruit in de BI-technologie en levert onze klanten en partners verschillende voordelen op”, aldus Kohl. “Het versterken van onze technologische integraties en go-to-market-samenwerking sluit aan op de wensen van moderne ondernemingen voor samenwerking op BI-gebied.”
 
Lees nu online FM Magazine – Big Data & Analytics Special 
 
 
Gerelateerde artikelen