Protiviti start in Nederland

fallback
Protiviti, wereldwijd marktleider op het gebied van onafhankelijke risk consulting services, kondigt haar expansie naar de Benelux aan. Protiviti heeft meer dan 40 kantoren in Noord-Amerika, Europa, Azië en Australië. Voor de aansturing van het kantoor in de Benelux is Nederlands management aangesteld.

Protiviti verleent business risk consulting, IT risk consulting en diensten op het gebied van de interne audit aan ondernemingen. Protiviti helpt ondernemingen om onafhankelijk risico’s te identificeren, meten en beheersen.

Protiviti ondersteunt haar cliënten wereldwijd met kennis, technologie en vaardigheden. Meer dan 20 procent van Protiviti’s cliënten zijn Fortune 1000 bedrijven. In 2004 heeft Protiviti, met meer dan 1500 professionals, wereldwijd een omzet gerealiseerd van $352 miljoen.

Jonathan Burnett, als Managing Director verantwoordelijk voor alle Europese activiteiten van Protiviti: “Na succesvolle lanceringen in Frankrijk, Italië en Groot-Brittannië zijn wij er van overtuigd dat de Nederlandse markt een enorm groeipotentieel biedt voor Protiviti. Net als in andere Europese landen zien we dat veel consultancybedrijven in Nederland advies geven op het gebied van risk management, maar geen van allen is én onafhankelijk, én zo gespecialiseerd én zo wereldwijd aanwezig als Protiviti. Dit is een belangrijke stap in onze internationale groei en mogelijkheden om onze cliënten wereldwijd te ondersteunen.”

Hoewel Protiviti nieuw is op de Nederlandse markt zijn de professionals die bij Protiviti werken dat niet. Zij hebben ruime ervaring en expertise opgedaan in verschillende Risk Consulting praktijken. Door de onafhankelijkheid van Protiviti, beschikken zij over een objectieve visie en zijn ze in staat zonder belangenconflicten diensten te leveren. Ir. Carl Messemaeckers van de Graaf en Drs. Carolina Wielinga RA zullen de Nederlandse activiteiten vanuit het nieuwe kantoor te Amsterdam aansturen.

Carl Messemaeckers van de Graaf was voorheen werkzaam bij KPMG op het gebied van Enterprise Risk Management, Internal Audit en Corporate Governance en heeft meer dan tien jaar ervaring met de implementatie en verbetering van interne controle frameworks en het voldoen aan wet- en regelgeving zoals Tabaksblat en Sarbanes Oxley, zowel binnen de profit sector als ook de non-profit sector. Ook binnen Protiviti zal hij zich voornamelijk richten op Corporate Governance, Internal Audit en Enterprise Risk Management.

Carolina Wielinga heeft in haar vorige baan bij KPMG de adviespraktijk rond Finance en Accounting binnen de Consumenten- en Industriële Markten heeft opgebouwd. Ze heeft uitgebreide ervaring met het managen van omvangrijke multidisciplinaire projecten bij internationale cliënten. Daarvoor was zij betrokken bij de opzet van de Risk Consulting praktijk binnen een van de andere “big four” en werkzaam in de externe en interne audit. Binnen Protiviti zal Carolina zich richten op de dienstverlening omtrent Finance en Accounting.

Over Protiviti:
Protiviti is wereldleider op het gebied van onafhankelijke business en technology risk consulting services en interne audit. Momenteel heeft Protiviti meer dan 1500 professionals werkzaam in meer dan 40 kantoren in Noord-Amerika, Europa, Azië en Australië. Wij ondersteunen onze cliënten wereldwijd met onze kennis, technologie en vaardigheden. Meer dan 20 procent van Protiviti’s cliënten zijn Fortune 1000 bedrijven. In 2003 heeft Protiviti wereldwijd een omzet gerealiseerd van $ 133 miljoen gevolgd door $352 miljoen in 2004.

Op 24 mei 2002 kondigde Robert Half International aan een overeenkomst te hebben gesloten met Arthur Andersen om zo’n 700 professionals, inclusief 50 partners, van Andersen US International Audit en Business Risk Consulting Practices over te nemen. Deze activiteiten waren gescheiden van Andersen’s externe audit en attestation services.

Protiviti is een volledig dochteronderneming van Robert Half International Inc, een $2,7 miljard beursgenoteerde onderneming (NYSE symbool: RHI). Robert Half International is opgericht in 1948 en wereldleider op het gebied van gespecialiseerde rekrutering. De organisatie heeft wereldwijd meer dan 330 kantoren.

Kijk voor meer informatie op www.protiviti.nl of www.protiviti.com

Gerelateerde artikelen