Plannen is een vak

Een goede personeelsplanning inclusief een Workforce Management-beleid (WFM) is een must voor bedrijven die op zoek zijn naar efficiëntie.

“Krapte op de markt dwingt bedrijven om hun medewerkers zo efficiënt mogelijk in te zetten”, zegt Oliver Talens, marketing en business development manager bij PlanMen. “Het gebruiken van zoveel mogelijk relevante data om tot een goede planning, of Workforce Management, te komen is wat dat betreft één van de nieuwste trends binnen het bedrijfsleven.”

Een goede personeelsplanning heeft veel voordelen, ook voor financieel managers. “Eén van de belangrijkste posten zijn de personeelskosten. Workforce Management helpt hen met de beoordeling van budgetaanvragen en begrotingen. Het is essentieel om te bepalen of personeelskosten in lijn zijn met de capaciteitsvraag. Door passende inzichten te verschaffen, kunnen financieel managers de juiste beslissingen nemen.”

Wat dat betreft is de vraag naar bijvoorbeeld PlanCoaches de afgelopen jaren erg gestegen. “Dat zijn interim WFM-managers die de organisatie gestructureerd en meetbaar naar een hoger niveau tillen”, zegt Talens. “Daarnaast zien we het outsourcen van Workforce Management via ons label “PlanVille” in rap tempo aan populariteit winnen. Plannen is een vak.”

Maar aan welke eisen moet een goede personeelsplanning eigenlijk voldoen? Volgens Talens is goed Workshop Management een top-down vertaling van de visie en ambities van de organisatie naar een optimale inzet van capaciteit binnen de driehoeksverhouding tussen de organisatie, klanten en personeel. “Als vertrekpunt moet je kijken naar de capaciteitsvraag. Dit moet een duidelijke transformatie zijn van de marktvraag naar capaciteitsaanbod op basis van competenties, bevoegdheden en wensen van de medewerkers.”

PlanMen helpt organisaties om beter en doeltreffend gebruik te maken van hun personeel. Hierbij staan efficiëntie, kwaliteit en tevredenheid centraal. Meer info: www.planmen.com & www.klantcontact.nl