Plan Tata Steel wordt als ‘meest logische verduurzamingsoptie’

Verduurzamingsplannen Tata Steel

Het demissionaire kabinet wil snel afspraken maken met Tata Steel over het verduurzamingsplan dat de staalfabrikant heeft ingediend. Onderzocht wordt of het haalbaar is een deel van die plannen sneller uit te voeren. Dat melden minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) en staatssecretaris Vivianne Heijnen (Infrastructuur).

  • Plan Tata Steel vergt mogelijk tot 3 miljard euro
  • Versnelling van plannen kan kosten aanzienlijk verhogen
  • Kabinet belooft nauwe betrokkenheid Tweede Kamer bij vervolgproces.

Het kabinet had oud-minister Hans Wijers en topconsultant Frans Blom gevraagd het plan van Tata tegen het licht te houden en daarbij ook alternatieven in kaart te brengen. Zij concluderen evenwel dat het plan waar het staalbedrijf zelf mee kwam “de meest logische optie” lijkt. Ook stellen ze vast dat de overheid hoe dan ook een bijdrage moet leveren.[Artikel gaat verder na de volgende alinea]


Vermoedt u dat dit artikel interessant is voor anderen binnen uw organisatie of netwerk, wijs anderen hier dan op door dit bericht te delen via uw whatsapp, email, Linkedin of Twitter (bovenaan dit artikel).


Hoge kosten voor verduurzamingstraject, tot 3 miljard euro

In een toelichting op hun advies gaven Wijers en Blom per ongeluk de bedragen prijs die daar mogelijk mee zijn gemoeid. Het plan van Tata zelf zou tussen de 0,5 miljard en 2 miljard euro aan investeringen met publiek geld vergen. Bij een versnelling zou daar tussen de 10 en 50 procent bij kunnen komen. De kosten voor de schatkist kunnen daarmee oplopen tot 3 miljard euro.

Gerelateerde artikelen