Pieter Dekkers Chief Financial Officer bij Oskomera Group

fallback
Pieter Dekkers is benoemd tot Chief Financial Officer bij Oskomera Group in Deurne. Oskomera maakt een flinke groei door. Een energieke aanpak en vooruitstrevend denkwerk zijn belangrijke voorwaarden om de toekomstvisie van dit bedrijf concreet te kunnen invullen.

De Ir. P.J.C.M. Dekkers RC, sinds september actief bij de Oskomera Group als Chief Financial Officer heeft een duidelijke voorstelling van hoe die toekomst eruit kan zien: ‘ We moeten onze status van internationaal, professioneel High Tech bedrijf verder gaan uitbouwen in de komende jaren. ‘Onze kracht voor de toekomst bestaat uit het aanbieden van een klant en oplossingsgericht  totaalpakket voor technisch complexe geveloplossingen.


Pieter Dekkers begon als medewerker planning en control bij  DAF Trucks in 1990 nadat hij zijn studie technische bedrijfskunde aan de TU in Eindhoven had afgerond. 


Tijdens de roerige jaren die volgden binnen DAF was hij nauw betrokken bij de herstart als Controller Truckfabriek en later in de functie Controller Komponenten Fabrikage en Controller DAF Nederland. Tijdens deze turbulente periode heeft hij de post doctorale Controllers opleiding aan de VU Amsterdam afgerond.


‘Voor mij was dit een uitgelezen kans om een heel bijzondere praktijkervaring op te doen. Voor weinigen is het weggelegd om in zo’n turbulente omgeving te kunnen werken aan de heropbouw van een bedrijf.’


In oktober 1997 maakte Dekkers de overstap naar De Meeuw Bouwsystemen als Financieel Directeur. Hij maakte  zowel de enorme groei als de forse terugval van dit bedrijf mee in deze functie. In korte tijd moest  ‘De Meeuw’ heel snel meegroeien.  Een forse terugval in de omzet, enkele jaren later, noodzaakte echter tot kostenbesparingen en tot een andere meer procesgerichte inrichting van de organisatie.


Tevens werden LEAN principes toegepast in het bedrijf om meer rendement te halen. Dekkers voerde deze LEAN principes ook door in het administratieve proces. Dat leverde hem dit jaar een nominatie op voor de titel ‘Credit Manager of the Year’, georganiseerd door het blad ‘Financieel Management’.


Binnen de financiële netwerkclub ‘Finanza Nederland’ bekleed Pieter Dekkers met veel plezier de functie van voorzitter:


‘Als medeoprichter van Finanza Eindhoven in 2000 vervulden we toentertijd de wens om geschikte gesprekspartners aan tafel te krijgen om regelmatig van gedachten te wisselen over ons vakgebied. Het is in de loop der jaren uitgegroeid tot een landelijk netwerk van ruim 180 professionals.  Als CFO van de Oskomera Group zal ik de bijeenkomsten binnen het netwerk in de toekomst als heel waardevol blijven zien.’