Philips is nog niet klaar met boze apneu-klanten

Na beleggers melden zich ook de letselschadeadvocaten.

Het debacle met apneu-apparaten blijft Philips achtervolgen. Nadat boze beleggers miljarden aan schadevergoeding eisen van het technologiebedrijf wegens het terugroepen van ondeugdelijke apparaten, roeren nu ook apneu-patiënten zich. Schadevergoeding hebben ze nog niet gehad, maar dat kan veranderen nu letselschadeadvocaten zich ermee gaan bemoeien.

Honderden gebruikers van apneu-apparaten van Philips zijn deze week naar de rechter gestapt. Ze willen daarmee afdwingen dat het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) vertrouwelijke documenten over de omstreden apparaten vrijgeeft. Dat bevestigt hun raadsman, Mark de Hek van SAP Letselschade Advocaten, aan NRC.

De Hek probeert sinds vorig jaar de documenten te krijgen. “De ruim zeshonderd gebruikers die ik bijsta, maar ook de 85.000 overige gebruikers in Nederland, hebben er een groot belang bij om deze documenten snel te krijgen. Mensen zijn bezorgd, angstig en ervaren emotionele problemen. Ze willen weten wat er mis is met het apparaat waarvan ze afhankelijk zijn en dat mogelijk levensgevaarlijk is.”

(ANP)

Gerelateerde artikelen