Petra van der Broek (CFO Spie): ‘Nieuw kabinet moet koers houden’

CFO doet oproep aan kabinet

Meer daadkracht en de voorwaarden voor investeringen niet wijzigen per kabinet. Deze oproep doet de hoogste financieel bestuurder Petra van der Broek van Spie vandaag op de website voor financieel bestuurders CFO.nl.

  • meer vaste koers gewenst …
  • … meer duidelijkheid gevraagd …
  • meer daadkracht noodzakelijk

“Persoonlijk zou ik graag wat meer daadkracht en duidelijkheid willen van het nieuwe kabinet, misschien wel van de overheid en politiek in het algemeen. Je bent als CFO bezig met een langere termijn. Het is fijn als niet ieder kabinet de regels omgooit waar je als CFO je strategie op baseert”, aldus van den Broek. [Artikel gaat verder na volgende alinea]


Problemen ontstaan vaak vanwege verkeerde aannames; zeker in tijden van geopolitieke onvoorspelbaarheid, financieel-economische onzekerheid en de onbekende gevolgen van tech. Het is voor CFO’s, financieel directeuren en high level controllers dan ook van groot belang om vooronderstellingen duidelijk in kaart te brengen en te toetsen. Het programma, sprekers en sessie van het herfst-event Leadership in Finance 2023 staan daarom in het teken van Check your Assumptions (at the Door).

Heeft u interesse om op 31 oktober in contact te komen met hoger financieel management, wilt u in gesprek met financieel directeuren of ontmoet u graag CFO’s op een podium of in het netwerk van Leadership in Finance, neem dan voor de mogelijkheden voor een partnerschap contact op met partner manager Daan Commandeur; telefonisch 0628068433 of daancommandeur@sijthoffmedia.nl.


Overheid draait in een kring

In het interview geeft de CFO van het installatiebedrijf aan dat de installatie en bouwsector vooral tegen ‘vertragingen’ aanloopt. Maar ook op andere terreinen waarschuwt zij voor bottlenecks: “We willen verduurzamen. Iedereen wil elektrische auto’s. Maar de infrastructuur is er niet. We moeten verder met de energietransitie, maar netbeheerders van Energie kunnen niet vooruit, want ze krijgen geen vergunningen. Soms lijkt het wel een kringetje waar we maar niet uitkomen.” De CFO pleit dan ook voor meer duidelijkheid vanuit de overheid op een aantal gebieden.[artikel gaat verder na de volgende alinea]


Lees ook:


[/ kader]

Strakke koers gewenst

Van den Broek: “Ik heb persoonlijk liever een politiek en bestuur dat duidelijk is, het verhaal overtuigend verdedigt en strak koers houdt, dan een politiek die al na gelang de laatste peiling, opeens weer een andere richting uitgaat. Daar kunnen we geen strategie op maken. Om eerlijk te zeggen kijken wij daar wel met enige somberheid naar.”