Persoonlijkheid belangrijker dan ervaring

fallback
Steeds vaker wordt ook bij financials stilgestaan bij persoonlijkheid. Dit wordt intussen ook opgemerkt door opleidingsinstituten. Een persoonlijkheidstest is daarom naast een skillstest een goed instrument bij de recruitment van een financiele kandidaat.

Persoonlijkheidstesten bestaan er in vele vormen maar worden nog weinig ingezet als selectiemiddel bij gespecialiseerde bemiddelingsbureaus die zich richten op het financiele segment. Toch vraagt het functioneren als controller of financemanger naast inhoudelijke kennis steeds meer van de persoon. Zoals presentatietechnieken, overtuigingskracht, communicatie, sociale skills etc. Corbulo Specialised Staffing introduceert daarom voor iedere kandidaat die zich bij het bureau inschrijft een Papi test. Het bureau gebruikt de test ter voorbereiding op sollicitatiegesprekken en als klankboardmiddel.

De test wordt online afgenomen voorafgaand aan het interview en daarna uitvoerig besproken. Kandidaten krijgen hierdoor beter inzicht in hun persoonlijke effectiviteit wat hen helpt op de arbeidsmarkt. Heintz, managing director van corbulo:” kandidaten komen nooit voor niets bij ons. Ons primaire doel is hen zo snel en effectief mogelijk naar een volgende carrierestap te begeleiden. Hiervoor hanteren wij een uitvoerige procedure waarvan de Papitest deeluitmaakt. Een bijkomend effect van onze procedure is dat de kandidaat een beter zelfbeeld krijgt, waardoor hij zich beter presenteert.” Corbulo richt zich op het bemiddelen van controllers en financieel managers.