Overnamebod Jumbo op Super de Boer

Jumbo Supermarkten wil Super de Boer overnemen. Met de overname is 480 miljoen euro gemoeid. Volgens een woordvoerder van Jumbo staan de banken garant voor de overname.

Jumbo heeft dit aan de Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen van Super de Boer kenbaar gemaakt en is op dit moment in gesprek met Super de Boer over de voorgenomen transactie.

‘De voorgenomen transactie past uitstekend in onze groeistrategie’, aldus het kleinere familiebedrijf Jumbo. De supermartketens benadrukken dat er nog geen deal is en dat de partijen met elkaar in gesprek zijn.

Jumbo biedt 480 miljoen euro, oftewel 4,20 euro per aandeel Super de Boer. Het Franse Casino, houder van circa 57 procent van de aandelen Super de Boer, steunt het bod.

Over een bundeling van supermarkten in Nederland wordt al maanden gespeculeerd. Consumenten zijn op zoek naar de laagste prijzen in de huidige recessie. Om de marges op peil te houden zoeken supermarkten daarom naar schaalgrootte op het gebied van inkoop. Daar komt bij dat Albert Heijn al jarenlang de onbetwiste marktleider is in Nederland.

Gerelateerde artikelen