Outsourcing en kostenreductie in het auto(lease)proces

fallback
Deloitte, één van de grootste zakelijke dienstverleners in Nederland met ruim 6.500 medewerkers, kiest voor verdere outsourcing van het interne autoleaseproces. Het betreft hier de controle- en sturingsactiviteiten in het autokosten (lease)proces.

Deloitte heeft 3.800 lease-auto’s geleasd volgens het open calculatiesysteem. Het afgelopen jaar heeft Deloitte een behoorlijke efficiëntieslag gemaakt met betrekking tot de auto(lease)processen. De operationele beheertaken in de organisatie zijn verder uitbesteed aan de leasemaatschappij. Volgens een goed georganiseerde procesgang is het hele traject, van bestellen van auto’s tot en met het weer inleveren ervan, verder overgedragen aan de leasemaatschappij.

Deloitte is in haar efficiëntieslag nog een stap verder gegaan. De administratieve taken zijn gecentraliseerd en ondergebracht bij Fleet Monitor te Arnhem. Zij verzorgen inmiddels het tactische beheer van het zakelijk autopark van Deloitte (factuurcontrole, proces- en leveranciersmanagement). Deloitte speelt hiermee in op de laatste ontwikkelingen in de professionele fleetmarkt. Als onafhankelijke partij maakt Fleet Monitor het mogelijk om op professionele wijze factuurcontrole, kostenbewaking en leveranciersmanagement uit te besteden.

Hierdoor bespaart Deloitte fte’s op het complete factuurcontrole- en leveranciersmanagementproces. Door de toevoeging van extra kennis en ervaring worden de kwaliteit en diepgang verbeterd in het totale proces. Bovendien leidt dit tot een besparing. Deloitte geeft aan te hebben ervaren dat dit specifieke expertise vraagt. Bovendien doet een ieder nu waar hij goed in is. De leasemaatschappij verzorgt het volledige operationele autoleaseproces. Fleet Monitor concentreert zich op de factuurstroom, bewaakt de kostenontwikkelingen en de performance van de leasemaatschappij. Deloitte kan zich hierdoor volledig concentreren op haar kerntaken.

Controle, beheersing en verlaging van total cost of ownership zijn hiervan de concrete resultaten.

Gerelateerde artikelen