Opvallende groei vacatures in accountancy

In het eerste half jaar van 2014 is de vraag naar financieel specialisten gegroeid met 15,5% ten opzichte van de eerste helft van 2013. De sterke groei die sinds het eerste kwartaal 2014 is geconstateerd zet door in het tweede kwartaal met 16% groei. De grootste en meest opvallende groeier is de accountancy, waar het aantal gepubliceerde vacatures met maar liefst 52% groeit ten opzichte van de eerste helft van 2013.

Zonder deze explosieve groei zou het totale groeipercentage voor de beroepsgroep financieel specialisten niet boven de 7,5% uitkomen. Andere opvallende groeiers zijn de zwaardere financieel specialisten zoals business controllers en financieel managers. 
“De toenemende vraag naar accountants komt mede door een toegenomen vraag naar interim accountants als gevolg van de toenemende flexibilisering bij grotere accountantskantoren” zegt Erik Kolthof, competence director Finance & ICT bij Yacht. 
 
Flexibilisering jaagt toenemende vraag naar accountants op
De vraag naar accountants zit sinds het vierde kwartaal 2013 fors in de lift. De groei in accountancy functies is enerzijds terug te voeren naar de toenemende vraag vanuit kleinere accountantskantoren die, naast een kwantitatieve behoefte, ook op zoek zijn naar een kwaliteitsimpuls. 
Anderzijds is er nog steeds sprake van een inhaalslag na jaren van krimp. Daar komt nu een sterk groeiende vraag naar interim accountants bij die nu al worden geworven voor inzet in het hoogseizoen in 2015. Traditioneel vormen de eerste vier maanden van het jaar de absolute piek in de werkzaamheden voor de accountants. Door een deel van deze auditactiviteiten te flexibiliseren kan de vaste bezetting terug worden gebracht. 
_________________________________________________________________________________
Vind vandaag uw droombaan op Finance.nl of Accountant.nl
Kijk nu ook voor uw accountancy vacatures op Accountant.nl.
__________________________________________________________________________________
 
“Deze beweging naar structurele flexibilisering en kostenreductie is onmiskenbaar ingezet. Inmiddels hebben wij ook een fors aantal vacatures voor interim-professionals met een 2-8 jaar ervaring in de accountancy openstaan”, aldus Erik Kolthof
Meer vraag naar senior financieel specialisten 
De vraag naar senior financieel specialisten laat eveneens een gezonde groei zien. Er worden 11% meer financieel managers gevraagd en ruim 9% meer business controllers ten opzichte van de eerste helft 2013. Verder valt op dat de vraag naar jongere financieel specialisten zoals assistant controllers stabiliseert. 

In het tweede kwartaal is er zelfs sprake van een lichte krimp van bijna 3%. Nu de economie voorzichtig aantrekt bestaat er een toenemende behoefte aan zeer ervaren financieel specialisten die vanuit maturiteit een organisatie financieel kunnen sturen én daarnaast vooruit kunnen kijken. Dit speelt momenteel sterker dan de vraag naar de jongere garde, waar de vraag de afgelopen jaren structureel hoog is geweest. 

Gerelateerde artikelen