Ook merknaam Telfort weg uit winkelstraat

Alle 29 winkels zijn vanaf vandaag dicht, heeft eigenaar KPN besloten.

De ongeveer 200 winkelmedewerkers moeten naar een andere baan uitkijken. Voor een deel van hen is elders binnen KPN werk gevonden, laat een woordvoerster weten. De website en app voor Telfort blijven voorlopig in de lucht.

Gekocht van Marcel Boekhoorn

Telfort werd in de jaren negentig opgericht door de Nederlandse Spoorwegen en British Telecom, waarna het telecombedrijf meermaals van eigenaar wisselde. KPN kocht de onderneming in 2005 van zakenman Marcel Boekhoorn en investeerder Greenfield Capital. Onder de vorig jaar aangetreden topman Maximo Ibarra wil KPN, dat kampt met een grotendeels verzadigde markt, zijn structuur vereenvoudigen. Het bedrijf wil zijn telefonie- en internetdiensten zoveel mogelijk onder één vlag aanbieden.

Kritische vragen

Daarom zullen op termijn ook de merken Yes Telecom en XS4ALL verdwijnen. Nadat het bedrijf het opheffen van XS4all bekendmaakte, ontstond veel verzet tegen dit plan. Tijdens de laatste aandeelhoudersvergadering kreeg Ibarra de nodige kritische vragen hierover. De vragen van beleggers werden met applaus onthaald. Ibarra stelde een speciaal gesprek met vertegenwoordigers van XS4All voor. Hij benadrukte dat er voor bestaande klanten niets verandert.

  

.