Ook ING verhoogt spaarrente

Amerika gaat tempo renteverhoging opschroeven
ING verhoogt spaarrente halverwege deze maand naar 1,5%

De rente kruipt voor een groot deel van de Nederlandse spaarders weer wat verder omhoog, nu ING de spaarrente verhoogt naar 1,5 procent. Eerder ging de rente bij Rabobank al naar 1,7 procent en ABN AMRO kondigde een renteverhoging aan tot 1,5 procent.

  • rente verschillen tussen bedragen
  • verhoging spaarrente banken blijft achter op ECB

Ondanks de verhogingen blijven de spaarrentes bij de Nederlandse grootbanken relatief laag, diverse kleinere banken proberen de laatste tijd spaarders te lokken met rentes boven de 2 procent. De Europese Centrale Bank (ECB) is halverwege vorig jaar begonnen met het opvoeren van de rente in de strijd tegen de hoge inflatie. Maar terwijl de ECB zijn rentetarieven al met meerdere procentpunten heeft opgevoerd is de spaarrente bij de grote Nederlandse banken veel minder gestegen.

Hoogte spaarrente afhankelijk van meerdere factoren

ING geeft aan dat de rentes die de bank hanteert niet alleen maar afgemeten worden aan de rentes van de ECB, maar afhankelijk zijn van veel factoren. Dat gaat het bijvoorbeeld ook om de kosten die de bank maakt en om wat concurrenten in de markt doen.

… tot 10.000 euro

Klanten van ING ontvangen de nieuwe rente over hun spaarsaldo tot en met 10.000 euro. Volgens ING betekent dit dat het grootste deel van de Nederlandse spaarders bij de bank de hogere rente zal ontvangen over hun gehele spaarsaldo. Nu ligt deze rente bij de bank nog op 1,25 procent. Voor de tegoeden van 10.000 euro tot en met 1 miljoen euro gaat de rente tegelijkertijd van 1,15 naar 1,25 procent.


FM.nl stuurt 3x per week het belangrijkste financiële nieuws, de interessantste interviews en alle relevante events & bijeenkomsten voor financieel professionals in een overzichtelijke nieuwsbrief.

Wilt u óók op maandag, woensdag en vrijdag in één oogopslag volledig overzicht hebben van alles wat in finance speelt? Meld u dan nu aan voor onze unieke nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al het vaknieuws dat belangrijk is, artikelen die inspireren en informatie die de concurrentie op afstand houdt.


Gerelateerde artikelen