Online kredietverstrekker Spotcap breidt uit naar het Verenigd Koninkrijk

Twee jaar na de succesvolle lancering breidt de online kredietverstrekker Spotcap vandaag uit naar het Verenigd Koninkrijk. Spotcap maakt flexibele zakelijke kredieten toegankelijk voor kleine en middelgrote bedrijven om groei te kunnen realiseren.

Het Verenigd Koninkrijk telt 5,4 miljoen particuliere bedrijven waarvan meer dan 99% MKB’ers zijn. Ondanks de collectieve jaaromzet van 1,8 biljoen pond hebben deze ondernemingen vaak moeite met het verkrijgen van financiering. De helft van de financieringsaanvragen ingediend door bedrijven met minder dan 50 werknemers wordt afgewezen door traditionele financierders. Met de uitbreiding naar het Verenigd Koninkrijk betreedt Spotcap een markt met een grote behoefte aan alternatieve financiering.

“Ondanks de economische onzekerheid na de Brexit blijft het Verenigd Koninkrijk een belangrijke markt. Europa kent geen ander financieel district zoals Londen en de Brexit zal dat niet veranderen,” aldus Niels Turfboer, Managing Director Benelux & VK. “Het MKB heeft in tijden van economische onzekerheid behoefte aan flexibele alternatieve financieringsvormen. Wij kijken ernaar uit om samen met de ondernemers de Britse economie vooruit te helpen.”

Spotcap is actief in vier landen en heeft de afgelopen 2 jaar meer dan 50 miljoen euro gefinancierd aan het MKB. De FinTech heeft meer dan 63.5 miljoen euro in equity en debt funding opgehaald en telt meer dan 4000 geregistreerde gebruikers in Nederland, Spanje en Australië.

“Onze doelstelling is om het MKB in staat te stellen groeikansen te omarmen. Wij doen dit door zakelijk krediet aan te bieden aan het MKB in markten die behoefte hebben aan alternatieve financieringsvormen. Het Verenigd Koninkrijk is een aantrekkelijke markt voor ons,” aldus Jens Woloszczak, CEO en oprichter van Spotcap.

Spotcap is in bezit van een AFM vergunning en is aangesloten bij het BKR en de VfN.