Onderzoek PricewaterhouseCoopers: Financiële softwarepakketten van IBS Consist horen bij de top

fallback
De financiële softwarepakketten van IBS Consist behoren tot de top van financiële softwarepakketten die in Nederland op de markt zijn. Dit blijkt uit een onderzoek van PricewaterhouseCoopers dat ieder jaar gehouden wordt onder zo´n dertig leveranciers van standaard software voor de financiële functie. De drie financiële softwarepakketten van IBS Consist, ASW Financials, FIS2000 en FMS eindigen in dit onderzoek alledrie in de top 6. IBS Consist laat hierin bedrijven als Oracle en Baan achter zich.

Het onderzoek is onderverdeeld in verschillende categorieën. De drie financiële informatiesystemen van IBS Consist scoren bijvoorbeeld zeer goed in de categorie ´Multinational´. Daarnaast doen de financiële softwarepakketten van IBS Consist het ook goed in andere categorieën, zoals ´Groot nationaal´. FMS en FIS2000 eindigen hierin respectievelijk op de 2e en 3e plaats.

Jan van Wijngaarden, productmanager financiële systemen bij IBS Consist is enthousiast: “Dit is alweer de derde keer dat het onderzoek gehouden is en tevens de derde keer dat onze pakketten zo´n hoge waardering krijgen. Hier zijn we natuurlijk erg trots op. Helemaal omdat onze financiële pakketten FMS en FIS2000 er flink uitspringen op het gebied van ´prijs-/kwaliteitsverhouding´. Dit prachtige resultaat bevestigt, dat de forse investeringen die we het afgelopen jaar hebben gedaan in zaken als web- en BI-enabling, van absolute toegevoegde waarde zijn voor onze financiële systemen.”

Van het onderzoek van PricewaterhouseCoopers is eind november een rapport verschenen en een CD-ROM. Met deze CD-ROM kunnen geïnteresseerden op een interactieve manier, aan de hand van een ingegeven bedrijfsprofiel en een aantal specifieke criteria een snelle (voor)selectie maken van een voor hen geschikte financiële applicatie. Het rapport en de CD-ROM zijn verkrijgbaar bij PricewaterhouseCoopers.

IBS Consist
IBS Consist is toonaangevend leverancier van ICT-oplossingen en diensten voor de Zorg, Professionele Dienstverlening (PSO) en de Groothandel. Deze volledig geïntegreerde totaaloplossingen worden gevormd door krachtige Financial, Human Resource, Supply Chain en Customer Relationship Management toepassingen.

De ICT-oplossingen van IBS Consist zijn internet-enabled en worden voortdurend aangepast aan de laatste ontwikkelingen en trends in de markt. IBS Consist investeert in de ontwikkeling van WebSphere en biedt haar relaties daarbij een evolutionair pad naar de toekomst van Enterprise Business Components. Hiermee kunnen organisaties hun eigen geïntegreerde systeem samenstellen uit de best passende componenten, ongeacht de leverancier, ongeacht het platform.

IBS Consist heeft al bijna 30 jaar ervaring met het ontwikkelen, leveren en implementeren van haar toepassingen, waarmee ruim 1.300 middelgrote en grote organisaties in en om Nederland werken. IBS Consist is een 100% dochter van de beursgenoteerde Zweedse IBS Group, waarvan het hoofdkantoor is gevestigd in Stockholm. Meer dan 5.000 klanten in 40 landen werken met de toepassingen van IBS.