Onderzoek: “Productiviteitsverlies Amerikaanse werknemers door ontbreken deadlines”

Productiviteitsverlies door gebrek aan deadlines

Een meerderheid van iets meer dan 300 fulltime professionals in de VS aan dat een gebrek aan leiderschapsbegeleiding hun vaardigheden op het gebied van tijdmanagement belemmert. Dat gaat ten koste van de productiviteit. Dat blijkt uit een digitaal rapport (‘2023 Digital Work Trends Report‘) over werkgerelateerde trends van een Amerikaans werkmanagementplatform.

Bijna twee derde (64%) van de ondervraagde werknemers zegt tot twee uur per week te verliezen omdat deadlines ontbraken. Ongeveer een kwart zei dat hun productiviteit ook werd beïnvloed als ze niet zeker waren welke taken en projecten prioriteit moesten krijgen.

  • meerderheid van 300 VS-professionals mist leiderschap in tijdmanagement
  • overload aan taken hindert 37% van de respondenten in productiviteit, 17% heeft geen deadlines
  • 43% heeft onnodige vergaderingen, 25% vindt werkvergaderingen het meest frustrerend
  • CFO’s benutten tools zoals ChatGPT voor teamcommunicatie
  • millennials gokken vaak bij onduidelijke prioriteiten (49%) …
  • … gen X en Y kiezen zelf bij prioritering (35%) in vergelijking met andere generaties

Onderzoekers geven aan dat goede data de basis vormen van optimaal tijdmanagement. Maar, zoals blijkt uit onderzoeksresultaten, kunnen werknemers niets doen met de date als tevens tegenstrijdige prioriteiten moeten stellen. Het is niet de moeilijkheid of hoeveelheid werk die problematisch is, maar de aanpak van de workflow en begeleiding bij het bepalen van de taken die als eerste moeten worden voltooid.

Productiviteit wordt belemmerd

Bijna vier op de tien (37%) respondenten zeiden dat hun productiviteit wordt belemmerd wanneer ze overladen zijn met taken. Een kwart (25%) meldde onzekerheid over hun prioriteiten in dergelijke situaties, en bijna een vijfde (17%) zei dat ze geen vaste deadlines hebben voor hun werk.

“Het is niet de moeilijkheid of hoeveelheid werk die problematisch is, maar de aanpak van de workflow en begeleiding bij het bepalen van de taken die als eerste moeten worden voltooid.”

Gesprek met managers

Bijna zeven op de tien (69%) van de werknemers in de VS gaven aan dat hun leiders de behoefte voelen om werknemers nauwlettend in de gaten te houden vanwege problemen met de kwaliteit van het werk (69%) of het halen van deadlines (52%). Maar, ondanks de behoefte aan hulp bij het prioriteren van werk, gelooft het merendeel van de werknemers dat het nemen van tijd om de status met managers te bespreken niet nuttig is.[Artikel gaat verder na deze alinea]


Als toonaangevende bron voor financieel nieuws, financiële strategieën en inzichten in finance, helpt FM.nl financieel directeuren, hoger financieel management en CFO’s om voorop te blijven lopen.

Schrijf u daarom nu in voor de FM-nieuwsbrief met al het relevante nieuws en unieke en inspirerende (netwerk)evenementen en volg ons op Linkedin.


Moderne tools voor CFO’s

Bijna de helft (43%) zei dat ze onnodige vergaderingen in hun agenda hebben staan. Een kwart (25%) van de werknemers zei dat werkvergaderingen het meest frustrerende deel van hun dag zijn. CFO’s, die zich hebben gewend tot tools zoals ChatGPT en open-deur beleid om de communicatie in het team te verbeteren, kunnen blijven profiteren van het ontwikkelen en moderniseren van communicatie.

Generatieverschillen

Wat doen werknemers als ze niet weten wat ze moeten prioriteren? Meer dan de helft (55%) van de Amerikaanse werknemers in de leeftijd van 18 tot 26 (Generatie Z) zei dat ze het initiatief zouden nemen om prioriteiten te identificeren door te communiceren met collega’s. Bijna de helft (49%) van de millennials zei dat ze zouden gokken, terwijl meer dan een derde (35%) van Generatie X en Y (leeftijden 43 tot 58) zelf zou kiezen. Communicatie, vaak niet beschouwd als een sterk punt van Generatie Z, lijkt geen probleem te zijn voor deze leeftijdsgroep als leiders communicatiestrategieën benaderen met een open geest.