Ondernemers met coronaschuld zoeken vaker hulp

Fiscaal minimumtarief voor multinationals nog niet in 2023
Twee derde van de openstaande belastingschuld terugbetaald.

Ondernemers met een coronaschuld bij de Belastingdienst zoeken vaker hulp om advies te krijgen over de aflossing daarvan. Dat constateert financieel hulpplatform Geldfit, dat het aantal telefoontjes van ondernemers begin dit jaar zag verzevenvoudigen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Het gaat om honderden ondernemers, meldt Geldfit.

Meer dan 80.000 mkb-ondernemers zijn volgens Geldfit niet in staat om hun coronaschulden op tijd af te lossen. Maar tegelijkertijd worden uitstaande coronaschulden vanaf 1 april wel weer ‘preferent’ bij de belastingdienst. “Dat betekent dat de coronabelastingschulden voorrang krijgen”, legt Jacqueline Zuidweg van Geldfit uit.

Toename faillissementen

Onlangs waarschuwde kredietverzekeraar Allianz Trade voor een toename van het aantal faillissementen dit jaar. “In geen enkel ander Europees land gaat de stijging zo hard”, zei risicodirecteur in de Benelux Johan Geeroms. Vorig jaar steeg het aantal faillissementen met 52 procent. Dit jaar zou het aantal faillissementen opnieuw toe kunnen nemen met 31 procent, stelt de kredietverzekeraar.


Lees ook: 


Twee derde coronabelastingschulden terugbetaald

De Belastingdienst meldde vorige maand dat de meeste ondernemers hun openstaande coronabelastingschuld hebben terugbetaald, daarmee is twee derde van de schulden terugbetaald. In februari stond er nog 11,5 miljard euro schuld open, de verwachting van de Belastingdienst is dat 2,5 miljard euro niet wordt terugbetaald. (ANP)


Als toonaangevende bron voor financieel nieuws, financiële strategieën en inzichten in finance, helpt FM.nl financieel directeuren, hoger financieel management en CFO’s om voorop te blijven lopen.

Schrijf u daarom nu in voor de FM-nieuwsbrief met al het relevante nieuws en unieke en inspirerende (netwerk)evenementen en volg ons op Linkedin.


Gerelateerde artikelen