Omzet detailhandel met bijna 3 procent omhoog in mei

Retailsector

De Nederlandse detailhandel heeft in mei een positieve groei doorgemaakt. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is de omzet met 2,9 procent toegenomen in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar. Deze stijging is voornamelijk te danken aan de non-foodsector, waarbij verkopers van consumentenelektronica, drogisterijen, en kleding- en schoenenwinkels een belangrijke rol speelden.

  • Omzet detailhandel stijgt met 2,9% in mei.
  • Non-foodomzet groeit met 4,5%.
  • Correctie voor kalenderdagen: omzet zou anders 4,2% hoger zijn geweest.

De omzet in de non-foodsector groeide zelfs met 4,5 procent. Dit betreft onder andere winkels die consumentenelektronica verkopen. Daarentegen bleef de omzet van de foodsector, met winkels voor voedings- en genotmiddelen, vrijwel onveranderd ten opzichte van vorig jaar.

Correctie voor kalenderdagen

Het CBS heeft de omzetcijfers gecorrigeerd voor de samenstelling van kalenderdagen in mei. Op bepaalde dagen van de week wordt namelijk meer verkocht dan op andere dagen. Zonder deze correctie zou de omzet van de detailhandel zelfs 4,2 procent hoger zijn geweest dan in mei vorig jaar.


Als toonaangevende bron voor financieel nieuws, financiële strategieën en inzichten in finance, helpt FM.nl financieel directeuren, hoger financieel management en CFO’s om voorop te blijven lopen. Schrijf u daarom nu in voor de FM-nieuwsbrief met al het relevante nieuws en unieke en inspirerende (netwerk)evenementen en volg ons op Linkedin.


Gerelateerde artikelen