Omzet Ahold flink hoger

Ahold meldt uitstekende kwartaalcijfers. Ondanks de economische teruggang deed het supermarktconcern goede zaken in zowel Nederland als in de Verenigde Staten. Met name de feestdagen hebben de omzet flink gestuwd.

Het hele concern boekte een kwartaalomzet van 6,6 miljard euro, 12,9 procent meer dan de 5,84 miljard euro een jaar eerder. Het resultaat over de laatste maanden van 2007 is exclusief de omzetbijdrage, 773 miljoen euro, van Schuitema. Ahold verkocht zijn belang van 73,2 procent in dat bedrijf vorig jaar aan investeringsmaatschappij CVC.

De dollarkoers tijdens het laatste kwartaal van 2008 heeft ook een positief effect gehad op de omzet van Ahold. Hoeveel nettowinst het concern gemaakt heeft wordt nog op een later tijdstip bekend gemaakt.

De groei van Ahold in de Verenigde Staten staat haaks op de ontwikkeling bij het Amerikaanse Wal-Mart. Dat bedrijf, de grootste detailhandelaar ter wereld, kwam vorige week met tegenvallende omzetcijfers over december en waarschuwde voor een lagere winst over het vierde kwartaal.

Gerelateerde artikelen