Nu ook verkoopfacturen converteren naar UBL met convert2UBL (van go2UBL)

Vanaf 1 januari 2017 is het met go2UBL mogelijk om naast inkoopfacturen ook verkoopfacturen om te zetten naar UBL. Daarvoor heeft go2UBL de dienst 'convert2UBL' opgezet.

Rob Tolstra, directeur en oprichter van go2UBL:
“Het afgelopen jaar hebben ondernemers ons regelmatig gevraagd of we kunnen helpen met het converteren van verkoopfacturen. In de praktijk blijkt namelijk dat er miljoenen verkoopfacturen gemaakt worden in Microsoft Excel of Word. Daarnaast zijn er veel ondernemers die hun facturatieprogramma niet gekoppeld hebben aan de financiële administratie. Of het om de een of andere reden niet kunnen koppelen. Het resultaat is dat vele honderdduizenden afnemers daardoor een UBL bij hun factuur moeten missen…”

“Alle verkoopfacturen die in Microsoft Excel, Word en Pdf worden opgemaakt, worden veelal door de financiële administratie of de accountant handmatig ingeboekt in het boekhoudpakket. Een onnodige en tijdrovende klus! Zeker als je bedenkt dat verkoopfacturen tegenwoordig ook naar UBL geconverteerd kunnen worden en daardoor dus gemakkelijk ingelezen kunnen worden. Gelukkig is er nu convert2UBL!”

UBL verkoopfacturen verwerken in je (eigen) boekhoudpakket
Met convert2UBL zijn alle bedrijven en overheidsinstanties in staat om alle formaten verkoopfacturen (Microsoft Excel, Word of PDF) te converteren naar een UBL en vervolgens in te lezen in hun eigen pakket. Of, als hun pakket nog geen UBL output heeft, in UBL te versturen naar hun klanten.

——

Met technologie meer waarde en meer winst
Slimmer werken en succesvoller worden met IT? Op zoek naar innovatieve financiële software? Kom dan naar dé jaarlijkse IT beurs voor financiële professionals. Ontmoet de beste softwareleveranciers en 1.000 financiële vakgenoten. Bezoek op donderdag 18 mei 2017 Financial Systems. Schrijf u gratis in.

——

Rob Tolstra:
“Op dit moment zijn er nog maar een beperkt aantal boekhoudpakketten die het inlezen van verkoop UBL's ondersteunen. Dit zijn Exact Online, AccountView en Yuki. Verschillende leveranciers van boekhoudsoftware stellen zich op het standpunt dat verkoopfacturen rechtstreeks vanuit hun pakket gemaakt kunnen worden en een import mogelijkheid niet noodzakelijk is. Dat de praktijk anders is blijkt, want inmiddels hebben meerdere softwareleveranciers bij ons aangegeven dat ze medio 2017 importmogelijkheden voor verkoop UBL’s gaan ondersteunen.”

Ook eVerbinding herkent de behoefte om verkoopfacturen om te zetten naar UBL en biedt deze dienst aan met go2UBL als conversiepartner.
Ga naar www.convert2UBL.nl

Over go2UBL
go2UBL bestaat sinds 2014 en beschikt over een systeem waarmee met één druk op de knop een inkoop- of verkoopdocument kan worden omgezet in een UBL formaat om het daarna in bijna elk boekhoudprogramma te laten verschijnen. Door deze aanpak kan de ontvanger van het inkoop- of verkoopdocument maximaal kan profiteren van de voordelen van UBL zonder dat verzender wordt gedwongen om (in welke vorm dan ook) formaataanpassingen te doen. Tegelijkertijd kan de verzender maximaal profiteren van de voordelen van het formaat van zijn voorkeur, zonder dat de ontvanger lastige aanpassingen moet doen om de factuurinformatie direct in zijn systeem te ontvangen. Inmiddels heeft go2UBl meer dan 5.500 klanten.