North Sea Port kiest voor Unit4 ERP

Unit4 juiste partner in groei- en harmonisatietraject van North Sea Port.

North Sea Port, het sinds 1 januari 2018 grensoverschrijdende Nederlands-Vlaamse havenbedrijf (met havens in Vlissingen, Terneuzen en Gent), heeft na een onderhandse aanbesteding gekozen voor de ERP-oplossing van Unit4. North Sea Port was op zoek naar één financieel systeem in plaats van twee verschillende om meer financieel inzicht te verkrijgen. Hierdoor kan het havenbedrijf werken aan de verdere implementatie en optimalisatie van haar groei- en harmonisatieplannen. Na een aanbestedingstraject van drieënhalve maand heeft Unit4 de opdracht gewonnen, onder andere wegens de beste prijs-kwaliteitverhouding van het SaaS-product. De partijen zijn een meerjarig contract aangegaan.

Efficiëntie die bijdraagt aan toekomst ambitie
Unit4 ERP stelt North Sea Port in staat meer eenheid te creëren wat betreft financiën. Dat zorgt voor een snellere afwikkeling van processen, beter budgetbeheer en meer inzicht in de financiële status. Dit alles stelt medewerkers in staat om hun werk beter uit te voeren. Daarnaast zorgt het financiële inzicht voor meer stuurinformatie om de ambitie van groei en harmonisatie te verwezenlijken. Ook profiteert North Sea Port van de flexibiliteit van de ERP-oplossingen: doordat aanpassingen eenvoudig gemaakt zijn, kunnen zij de systemen op iedere individuele situatie aanpassen.

Expertise in Belgisch/Nederlands gecombineerde implementaties
Omdat North Sea Port een Nederlands-Vlaams bedrijf is, was het voor hen van groot belang dat de toekomstige partner ervaring had met grensoverschrijdend werken. Unit4 heeft deze ervaring. Ze zijn goed bekend met zowel de Vlaamse en de Belgische als Nederlandse werkcultuur en beschikken daarnaast over kennis en ervaring wat betreft de wet- en regelgeving binnen beide landen. Tot slot bestaat het verantwoordelijke projectteam vanuit Unit4 uit zowel Nederlanders als Belgen. Unit4 kan North Sea Port op deze manier dus optimaal ondersteunen.

Go-live op 1 december 2021
Op 1 maart jongstleden is Unit4 gestart met de implementatie. Op 1 december 2021 zal het nieuwe systeem volledig geïmplementeerd zijn. Lode Maris, Managing Director Benelux bij Unit4: “We zijn blij dat we North Sea Port mogen helpen in haar ambitie om te harmoniseren en van daaruit verder te groeien. Unit4 en North Sea Port delen dezelfde can-do-mentaliteit. Ook tijdens de implementatie merken we dit: beide partijen zetten zich volledig in om het optimale resultaat te behalen. We zien onze samenwerking dan ook echt als een partnership en kijken uit naar een succesvolle samenwerking.”