Noodzaak voor integraal Digital Risk Management

De noodzaak en adoptie van digital risk management binnen organisaties groeit. Dat blijkt uit het rapport 'The Pressing Need for Digital Risk Management', van Enterprise Strategy Group (ESG) dat Digital Shadows vandaag vrijgeeft.

Het rapport laat zien dat organisaties en bestuurders zich bewust zijn van de digitale risico’s en niet meer terugdeinzen van een organisatiebrede cybersecurity-strategie. 

Verder laat het rapport zien dat organisaties een echt goede beveiliging willen en investeren in goede middelen ter bescherming van de organisatie. Desalniettemin denken nog veel organisaties dat digitale risico’s alleen het interne netwerk bedreigen. Digitale risico’s hebben invloed op het gehele ecosysteem van een organisatie, zoals websites, sociale netwerken, belangrijke personen, partners, leveranciers, etc. Daarom adviseert ESG een alomvattende digital risk management-strategie. Dit betreft het monitoren, filteren, beoordelen en vervolgens het acteren op bedreigingen die zich op het internet en dark web bevinden.

Jon Oltsik, Senior Principal Analyst bij ESG: “Bestuurders realiseren zich dat ze cybersecurity anders moeten aanpakken. Alleen investeren in de beveiliging van het eigen netwerk is onvoldoende. Ze gaan naar een meer holistische aanpak van digital risk management die bedreigingen analyseert, het deep web monitort, en gevoelige data en partners in de gaten houdt.”

Alastair Paterson, CEO en medeoprichter van Digital Shadows: “Een écht effectieve digital risk management-strategie bevat in ieder geval het monitoren van gerichte cyber-dreigingen. Daarnaast is het belangrijk om te monitoren of je merk, data en infrastructuur worden blootgesteld aan de buitenwereld. Digital risk management waarbij de intelligentie van menselijke analisten wordt gecombineerd met geautomatiseerde analyses, is tegenwoordig een cruciaal component in cybersecurity.”

 

Gerelateerde artikelen