Nieuwe voorzitter directie Arcadis Nederland

fallback
Arcadis heeft vandaag bekend gemaakt dat drs ing Douwe Kras (55) per 1 mei 2004 zal toetreden tot de directie van Arcadis Nederland BV en medio 2004 de taken zal overnemen van ir Rein Sirre, die al eerder had aangegeven dit jaar terug te willen treden als directievoorzitter in verband met zijn pensionering. Hierna blijft de directie bestaan uit twee personen, drs ing Douwe Kras en ir Kees Slingerland.

Douwe Kras is afkomstig van PRC Bouwcentrum BV, dat in oktober 2003 door Arcadis werd overgenomen. Hij werkte sinds 1979 in verschillende functies voor PRC en vervulde daar vanaf 1990 de rol van directievoorzitter. Onder zijn leiding groeide PRC uit tot één van de grootste en meest gerespecteerde projectmanagementbureaus in de Nederlandse bouw- en infrastructuursector. In zijn PRC periode was Kras betrokken bij tal van grote projecten, waaronder de uitbreiding van Schiphol en de bouw van het internationale hoofdkantoor van Abn Amro Bank. Hij was van 1991 tot 1997 voorzitter van het Project Management Instituut Nederland en lid van het bestuur van de International Project Management Association (IPMA). Door deze carrière heeft Douwe Kras ruime ervaring en een uitgebreid netwerk in voor Arcadis relevante sectoren.

Michiel Jaski, lid van de Raad van Bestuur verantwoordelijk voor de Europese activiteiten zegt over deze benoeming: “Wij denken met Douwe Kras een voortreffelijk opvolger voor Rein Sirre gevonden te hebben. Samen met Kees Slingerland zal hij door een marktgerichte aanpak de positie van Arcadis Nederland verder helpen versterken. Zijn ervaring in projectmanagement sluit ook goed aan bij de strategische ambitie van Arcadis om een leidende rol te spelen in onze waardeketen”.

Gerelateerde artikelen