Nieuwe IT-speler voor accountancy en mkb: Rsult

IT-bedrijf heeft focus op modernisering en procesoptimalisatie Waalre, 18 april 2016 - Accountantskantoren en mkb-bedrijven kunnen met automatiserings- en optimalisatievraagstukken vanaf heden terecht bij Rsult, een nieuwe, landelijk opererende speler voor de digitalisering van hun processen. Het bedrijf helpt hen met de invoering en koppeling van de juiste pakketten, met het ontsluiten van data en met IT-security.

Rsult is opgericht vanuit de gedachte dat veel accountants en ondernemers nog stappen kunnen maken op het gebied van digitalisering, dashboarding en het ontsluiten van data. En zo nog efficiënter en slimmer opereren. Het bedrijf houdt zich vanuit die visie ook bezig met koppelingen met onder andere boekhoud-, kassa- en ERP-systemen en IT-security. “Bedrijven zijn genoodzaakt om iets te regelen op het gebied van informatiebeveiliging, zowel preventief als reactief. Dit ligt in het verlengde van het werk van de accountant, die naar de financiële risico’s van een bedrijf kijkt”, zegt John Schrijvers, directeur en mede-eigenaar van Rsult.
Verandering in accountancy
Rsult werkt vanuit een kantoor in Waalre, maar opereert vanaf de start landelijk. Schrijvers komt net als zijn compagnon Gerard den Teuling van het moderne en innovatieve accountants- en advieskantoor Witlox Van den Boomen (WVdB), waar beide ondernemers uiteindelijk respectievelijk Manager IT Adviseurs en accountant waren. Het jonge bedrijf, dat start met vijf FTE, werkt voor diverse accountantskantoren en andere MKB-bedrijven. Er is er een samenwerking met diverse cloud softwareleveranciers zoals Exact, Twinfield, Basecone en Ezora. “Deze partijen zorgen voor verandering in de accountancy. Daar voelen we ons sterk mee verbonden”, zegt Schrijvers, die zich binnen Rsult onder meer bezighoudt met IT security, partner- en business development.
Data voor betere advisering
Den Teuling heeft een accountancy- en fiscale achtergrond en net als Schrijvers ruime ervaring in het vakgebied. Vanuit de praktijk weet hij waar zowel accountants als MKB’ers echt behoefte aan hebben. “Ondernemers willen vaak hele andere informatie dan dat zij krijgen van hun accountant. Door te focussen op dataontsluiting kunnen accountants samen met de ondernemer naar de toekomst kijken en meer en beter adviseren.” Rsult kenmerkt zich door zijn sterk resultaatgerichte, pragmatische aanpak. De ondernemers hebben een groeiambitie, maar zullen gefocust blijven. “Werkplekbeheer doen we nadrukkelijk niet.”