Nieuwe financiële stafdirecteur bij Heineken

fallback
Robin Hoytema van Konijnenburg (46) wordt de nieuwe financiële stafdirecteur bij bierbrouwer Heineken. In juni volgt hij David Hazelwood (60) op, die dan met pensioen gaat. Daarmee wordt hij de rechterhand van chief financial officer René Hooft Graafland. Dat meldt FEM Business

Hoytema van Konijnenburg werkt al ruim een jaar bij Heineken als group treasurer. In tegenstelling tot Hazelwood, die al veertien jaar bij de brouwer in dienst was voordat hij tot financieel stafdirecteur werd benoemd, heeft hij veel ervaring buiten de muren van de brouwerij. Tussen 2000 en begin 2005 was Hoytema van Konijnenburg hoofd financiën bij KLM. Daarvoor werkte hij voor uitgever Wolters Kluwer en chemieconcern Solvay.

Doorgroeimogelijkheden
Hoytema van Konijnenburg vertrok bij KLM omdat de doorgroeimogelijkheden bij de luchtvaartmaatschappij door de benoeming van Frédéric Gagey als chief financial officer werden beperkt. “Met Frédéric zelf had dat niets te maken. In de aanloop naar de fusie met Air France hebben we veel samengewerkt en zijn we persoonlijke vrienden geworden. Maar bij Heineken kon ik beter doorgroeien, zoals uit deze benoeming blijkt”