Willem Eelman nieuwe CFO Grandvision

Optiekketen draagt oud-CFO C&A voor als opvolger van Paulo de Castro.

De Castro stopt op 15 mei bij Grandvision. Op die dag wordt een bijzondere aandeelhoudersvergadering bijeengeroepen. Hij heeft zeven jaar gewerkt voor het moederconcern van onder meer optiekketen Pearle. Topman Stephan Borchert bedankt hem voor zijn inspanningen en hulp bij het aanscherpen van de strategie van het bedrijf.

Eelman was van 2014 tot en met 2017 CFO bij C&A Europe. Hij was daar ook verantwoordelijk voor de operationele gang van zaken en de transformatie. Daarvoor werkte hij onder meer voor Unilever. Hij zit al sinds 2011 in de raad van commissarissen van Grandvision. Uit dat orgaan treedt hij per direct terug. Zijn taken als commissaris worden voorlopig waargenomen door de andere commissarissen.

Totale verrassing

Volgens KBC Securities is het vertrek van De Castro een 'totale verrassing'. Hij is op zoek naar andere carrièremogelijkheden, laat de optiekketen weten. KBC denkt dat de overgang voor de nieuwe financieel directeur soepel zal verlopen, aangezien Eelman al sinds 2011 als commissaris bij Grandvision is betrokken en veel relevante ervaring heeft..