Nieuwe directeur voor MVO Nederland

MVO Nederland

Ankie van Wersch (47) wordt de nieuwe directeur-bestuurder van MVO Nederland, het grootste duurzame-bedrijvennetwerk van Nederland. Ze begint haar functie op 1 juli 2024, en volgt Maria van der Heijden op, die de organisatie sinds 2016 leidde.

  • Nieuwe directeur MVO Nederland
  • Start 1 juli 2024
  • Focus op duurzaamheid

Van Wersch komt van Enviu, waar ze sinds 2016 CEO was. Enviu richt zich op het lanceren, ontwikkelen en schalen van duurzame startups. Haar ervaring bij Enviu zal waardevol zijn voor MVO Nederland.

Academische en professionele achtergrond

Van Wersch studeerde International Business aan de Maastricht University. Ze vervulde management- en consultantrollen bij Procter & Gamble en IG&H Consulting. In 2006 richtte ze de Tika Foundation op, die kinderen in Nepal helpt.

Visie op duurzaamheid

Van Wersch gelooft in een duurzame economie. Ze ziet MVO Nederland als een cruciale speler die het ecosysteem verder kan brengen. “Ik ben vereerd om leiding te geven aan deze prachtige organisatie en kijk ernaar uit om samen met het team en gewaardeerde partners de nieuwe economie vorm te geven,” aldus Van Wersch.

Introductie op duurzaamheidsfestival

Van Wersch stelde zich voor op 7 juni 2024 tijdens de Dag voor DoenDenkers, het grootste duurzaamheidsfestival dat MVO Nederland jaarlijks organiseert voor haar partnernetwerk.

MVO Nederland

MVO Nederland is het grootste duurzame-bedrijvennetwerk in Nederland. Ze bevorderen samenwerking tussen duurzame bedrijven, bieden praktische hulpmiddelen en organiseren projecten om duurzaamheidsuitdagingen aan te pakken. Het doel is dat minimaal 20% van de Nederlandse economie in 2025 duurzaam is.

Uitdagingen

Van Wersch staat voor de uitdaging om MVO Nederland naar een nieuw niveau te tillen. Haar ervaring bij Enviu, waar ze duurzame startups lanceerde en schaalde, zal haar hierbij helpen.

Internationale context

Recent nieuws vanuit internationale bronnen benadrukt de groeiende behoefte aan duurzame initiatieven. De Europese Unie heeft bijvoorbeeld recent aangekondigd dat het tegen 2030 CO2-uitstoot met 55% wil verminderen ten opzichte van 1990.

Strategische focus

Van Wersch’s strategische focus zal liggen op het uitbreiden van het netwerk van MVO Nederland, het bevorderen van innovatie en het versterken van samenwerkingen binnen de duurzame sector. Haar rol bij Enviu heeft haar voorbereid om deze uitdagingen aan te gaan.

Verandering van leiderschap

Maria van der Heijden heeft sinds 2016 aanzienlijke vooruitgang geboekt bij MVO Nederland. Onder haar leiding groeide het netwerk en werden vele succesvolle initiatieven gelanceerd. Van Wersch bouwt voort op deze sterke basis. [Artikel gaat verder na de volgende alinea]


Als toonaangevende bron voor financieel nieuws, financiële strategieën en inzichten in finance, helpt FM.nl financieel directeuren, hoger financieel management en CFO’s om voorop te blijven lopen. Schrijf u daarom nu in voor de FM-nieuwsbrief met al het relevante nieuws en unieke en inspirerende (netwerk)evenementen en volg ons op Linkedin.


Persoonlijke inzet en motivatie

Van Wersch’s persoonlijke inzet voor duurzaamheid en haar brede ervaring maken haar een uitstekende keuze voor de rol. Haar werk bij de Tika Foundation toont haar toewijding aan sociale impact en haar vermogen om projecten te leiden die echte verandering teweegbrengen.

Uitbreiding en samenwerking

Onder Van Wersch’s leiding zal MVO Nederland zich richten op het uitbreiden van haar invloedssfeer en het versterken van samenwerkingen met internationale partners. Dit is essentieel om de ambitieuze doelstellingen op het gebied van duurzaamheid te bereiken.

Gerelateerde artikelen