Nieuwe CFO bij Pharming

fallback
Biotechnologiebedrijf Pharming Group N.V. ("Pharming") (Euronext: PHARM) (PHARM.AS) maakte gisteren de benoeming van Wim Burgemeestre als Hoofd van Financiën en Administratie per 24 oktober 2005 bekend.

Burgemeestre volgt Frans Ooms op, die sinds medio 2001 bij Pharming aktief is geweest en een belangrijke rol heeft gespeeld bij de financiële herstructurering van de onderneming. De operationele activiteiten van Frans Ooms werden op 1 juli 2005 met de aanstelling van John Pieters als Chief Operating Officer (COO) overgedragen. Deze aanstelling werd geratificeerd tijdens de Bijzondere Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 16 september 2005. Ooms is afgetreden als Chief Financial Officer bij Pharming om meer tijd te besteden aan zijn financieel adviesbureau FOMAB.

Burgemeestre heeft uitgebreide ervaring in management, financiële en administratieve aanstellingen. Hij was aktief bij diverse Nederlandse bedrijven, ondermeer als audit manager bij Akzo Nobel en meer recentelijk als Managing Director bij zuivelbedrijf BDI B.V. Daarnaast was hij betrokken bij een aantal Europese overnames en heeft hij het INSEAD Advanced Management Program gevolgd.