Nieuw Executive Committee Marsh

fallback

De heer M. (Marcel) Polk continueert zijn werk als Chief Executive Officer (CEO) van Marsh Nederland en is tevens voorzitter van de Executive Committee. De heer Polk is per 1 oktober 2002 benoemd tot CEO en Chairman van de Executive Committee van Marsh B.V. Voor zijn werkzaamheden bij Marsh was de heer Polk werkzaam bij ABN-AMRO, waar hij de laatste jaren CFO was van de Wholesale Division. Na zijn studie Economie en Business Administration aan de Vrije Universiteit te Amsterdam startte de heer Polk zijn carrière in 1979 bij de verzekeraar AEGON. Van 1987 tot 1990 was hij CFO van AEGON USA Holding Corporation. In 1990 stapte hij over naar Citibank. Tot eind 1997 bekleedde hij voor deze bank directiefuncties in onder meer de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Polen.

De heer B. (Bart) de Ruigh (48) blijft in de nieuwe Executive Committee aan als Chief Operating Officer (COO). Hij zal in deze hoedanigheid de Services groep aansturen. Tevens draagt hij vanuit deze rol bij aan de realisatie van de langere termijn strategie van Marsh. Voordat de heer De Ruigh, in februari 2003, bij Marsh in dienst trad was hij werkzaam als Managing Director bij Atos KPMG Consulting. Daar heeft de heer De Ruigh zich de laatste jaren gericht op consulting voor de Financial Services Sector en heeft een groep aangestuurd die Operations en Risk Management projecten levert. Daarnaast droeg hij de verantwoordelijkheid voor de wereldwijde relatie met ABN AMRO. In de 15 jaar daarvoor vervulde de heer De Ruigh Management rollen binnen ABN AMRO en Mees Pierson op het gebied van Operations en Risk Management en werkte hij gedurende een aantal jaren voor deze banken in Japan, Indonesië en Engeland. Gedurende zijn loopbaan heeft de heer De Ruigh veel ervaring opgedaan met het begeleiden van veranderingsprocessen en innovaties in Organisaties. De heer De Ruigh heeft een MBA van Rochester University.

De heer A. (Arthur) G. van Essen (42), toegetreden tot de Executive Committee in 2004 is nu verantwoordelijk voor de Segmenten Affinity (loyaliteitsprogramma’s aangeboden via koepelorganisaties, verenigingen, stichtingen en bedrijven) en Private Client Services (ten behoeve van de vermogende particulier, familiekantoren en DGA’s). Tevens zal hij de groep Global Clients verder gestalte geven. De heer van Essen heeft lange tijd gewerkt binnen de firma Mees & Zoonen dat in 1997 fuseerde met Marsh Inc. Hij is onder andere vier jaar lang directeur geweest van het kantoor van Marsh in Indonesië. Na zijn terugkomst heeft hij de functie bekleed van directeur Marketing & Sales en is destijds toegetreden tot het Senior Management Team van Marsh Nederland. Voorts is hij sinds begin 2003 erkend als Register Makelaar in Assurantiën (RMIA).

De heer H. (Herbert) P. Jansse (41), zal naast zijn huidige verantwoordelijkheid voor het Corporate Client Practice (CCP)-segment binnen de Executive Committee, de verantwoordelijkheid dragen voor het opzetten van de klantgroep National accounts. De heer Jansse is zijn carrière in de verzekeringsmakelaardij begonnen bij Sedgwick, in Nederland in 1990. Hij is tevens gedurende een aantal jaren werkzaam geweest in Londen en Singapore. In 1998 is Sedgwick overgenomen door Marsh. Binnen Marsh heeft hij leiding gegeven aan de afdelingen New Business en Handel en Industrie en is hij lid geworden van het Senior Management Team. Met de toetreding tot de Executive Committee in 2004 heeft Marsh Nederland een belangrijke stap gezet om haar groeidoelstellingen in het midden en middelgrote segment (ondernemingen en overheden) te realiseren.

De heer P. (Peter) H. van der Brink (42) zal per direct toetreden tot de Executive Committee. Hij zal de verantwoordelijkheid op zich nemen om de toekomstige broking activiteiten verder vorm te geven binnen Marsh. Na zijn carrière gestart te zijn bij WBD Lippmann, is Van den Brink korte tijd werkzaam geweest bij AXA waar hij account-executive is geweest. In die tijd begeleidde hij onder meer startende ondernemers. Na een aantal jaren maakte hij de overgestap naar Schlencker waar hij onder andere manager is geweest van de Hull-afdeling. Na de overname van Schlencker door Sedgewick, bleef Van den Brink als manager verantwoordelijk voor de Hull-afdeling om er vervolgens de afdeling Motor voor 1,5 jaar aan toe te voegen. Bij de overname van Sedgwick door Marsh in 1998 werd de heer Van den Brink benoemd tot manager voor de Hull/ Cargo afdeling. Naast zijn managementtaak bleef de heer Van den Brink tevens de taak van broker en account-executive vervullen. In 2004 is Van den Brink benoemd tot Director Marine binnen Marsh.