NIBC krijgt nieuwe topman

NIBC heeft opvolger nog niet binnen

Paulus de Wilt zal aan het einde van dit jaar aftreden als topman van de Haagse bank NIBC. De opvolger van De Wilt is op dit moment nog niet bekend. De Wilt heeft sinds 2014 de leiding gehad over NIBC. “Na tien jaar de bank te hebben geleid, geloof ik dat dit het juiste moment is om het stokje over te dragen,” verklaarde De Wilt. “Ik ben trots op wat we samen hebben bereikt.”

  • Paulus de Wilt vertrekt als CEO van NIBC eind dit jaar.
  • Opvolger voor De Wilt bij NIBC nog niet bekend.
  • NIBC verhoogt winst met 32% tot 204 miljoen euro.

Tijdens De Wilt’s leiderschap ging NIBC in 2018 naar de beurs, maar verdween daar krap drie jaar later na de overname door investeerder Blackstone. Voorafgaand aan de beursgang benadrukte De Wilt dat hij de voorkeur gaf aan langzame, stabiele groei boven “snelle groei met pieken en dalen”. Hij benadrukte dat klantenservice en kostenbeheersing centraal moesten staan.

NIBC Bank voorheen bekend als de Nationale Investeringsbank, is een Nederlandse financiële instelling die zich onder meer richt op zakelijke klanten. De bank heeft kantoren in Den Haag, Frankfurt, Londen en Brussel en biedt financiële diensten, waaronder bedrijfsfinanciering en investeringen. In het zakelijke segment richt NIBC zich op specifieke sectoren, zoals de voedingsmiddelenindustrie, landbouw, detailhandel, technologie, media, commercieel vastgoed, scheepvaart, olie- en gasdienstverlening, en infrastructuur en duurzame energie.

Het afgelopen boekjaar heeft NIBC de winst aanzienlijk verhoogd, net als andere Nederlandse banken. Het nettoresultaat steeg met 32 procent tot 204 miljoen euro. Bovendien trok de bank ongeveer 15.000 spaarders aan, wat De Wilt toeschreef aan “aantrekkelijke spaarproducten”. In tegenstelling tot grote banken zoals ING, die minder rente bieden aan spaarders met hogere tegoeden, handhaaft NIBC voorlopig dezelfde rentetarieven voor zowel grote als kleine spaarders.

Als toonaangevende bron voor financieel nieuws, financiële strategieën en inzichten in finance, helpt FM.nl financieel directeuren, hoger financieel management en CFO’s om voorop te blijven lopen. Schrijf u daarom nu in voor de FM-nieuwsbrief met al het relevante nieuws en unieke en inspirerende (netwerk)evenementen en volg ons op Linkedin.

Gerelateerde artikelen