Nederland interessant voor investeerders

Volgens een recent onderzoek van Ernst & Young is Nederland nog altijd een aantrekkelijk land voor buitenlandse investeerders. Wel zijn er nog flinke inspanningen nodig om geen terrein te verliezen.

Uit het onderzoek komt onder meer naar voren dat 95 van alle Europese investeringsprojecten in 2006 in Nederland zijn beland. Dit is een stijging van 16% ten opzichte van 2005 waardoor Nederland van de dertiende naar de twaalfde plek verplaatst. Twee geleden was dit nog een zestiende plek.

Het onderzoek van Ernst & Young is gedaan in samenwerking met het ministerie van Economische Zaken en is uitgevoerd onder ruim tweehonderd executives van in Nederland gevestigde internationale ondernemingen.

26% van de ondervraagden heeft de verwachting dat het vestigingsklimaat in Nederland de komende drie jaar zal verbeteren. Op het gebied van logistiek en distributie verliest Nederland momenteel veel terrein aan onder meer België en Duitsland. ‘Reden om achterover te zitten is er dus voorlopig niet’, aldus Jan Siemons, partner bij Ernst & Young.

Gerelateerde artikelen