Money Matters: Stuiterbal Stork

fallback
Eerst ging Stork van de beurs af. Toen toch niet. Verwarrend is het stuitergedrag van Stork wel.

Stork heeft genoeg van die lastige beleggers, het is toe aan een bestaan buiten de schijnwerpers van de beurs. Of nee, toch niet. Een beursexit is onbetaalbaar. Stork is te duur voor de investeerders die het concern willen kopen.

Stork wil zich niet opsplitsen. Nou ja wel eigenlijk, maar voorlopig nog niet. Maar als Stork niet van de beurs gaat, dan wordt het concern waarschijnlijk toch opgesplitst. Want dan laten die vervelende aandeelhouders hun invloed gelden. Vandaar ook dat Stork van de beurs gaat. Of toch maar niet.

In de afgelopen jaren heeft Stork veel waarde gecreëerd. Kijk eens hoe de koers van het aandeel is gestegen! De komende tijd gaat Stork nog meer waarde creëren. Kijk eens hoe het aandeel daalt!

Stork was te duur om van de beurs te halen. Door de koersdalingen van de afgelopen weken niet meer?

Stork hecht uiteraard veel waarde aan de mening van aandeelhouders. Maar de aandeelhouders raadplegen over de toekomst van het bedrijf, ho maar.

Wel heeft Stork als gebaar aan de aandeelhouders een onderzoek laten doen naar een mogelijke beursexit. Misschien moeten de aandeelhouders als gebaar ook een onderzoek laten doen? Stork heeft naar schatting rond de 20 miljoen uitgegeven aan het onderzoek, met als conclusie dat een beursexit nu geen haalbare kaart is. Wedden dat aandeelhouders voor hetzelfde geld of veel minder een advies kunnen krijgen dat een beursexit van het grootste belang is?

Een conglomeraat als Stork is eigenlijk uit de tijd. Vandaar ook dat de directie van Stork het bedrijf over een jaar of drie best wil opsplitsen. Aan de andere kant: de bedrijfsonderdelen versterken elkaar. Niet opsplitsen dus.

Stork is in de ogen van de directie nu ondergewaardeerd. Dus gaat het bedrijf eigen aandelen inkopen. Wat zal de koers stijgen. En wat zullen al die op de korte termijn gerichte aandeelhouders fijn vinden!

Investeringsplannen kunnen kennelijk de ijskast in nu Stork eigen aandelen inkoopt. Dat zullen op de lange termijn gerichte aandeelhouders vervelend vinden!

Stork wil zich in alle rust verder ontwikkelen. Met de rust rond Stork is het nu wel gedaan.