Money Matters: Het spijt me

fallback
Ook de presentatrice Caroline Tensen is door John de Mol verleid om naar Talpa te komen. Maar niet getreurd, want het aloude 'Het spijt me' wordt uit de mottenballen gehaald. Deze week werd een proefaflevering opgenomen.

Scène 1 (Op bezoek bij de Nederlandse kiezer)

– Man met bloemen belt aan.

– De Nederlandse kiezer doet open en wrijft zich uit de ogen. “Wat is dat nou? Aan de deur wordt niet verkocht hoor. Sinds de introductie van de euro niet.”

– Man met de bloemen zet voet tussen de deur. “Ik kom een bloemetje brengen van iemand die wil zeggen dat hij hééél vééél spijt heeft. Heeft u enig idee wie dat zou kunnen zijn.”

– De Nederlandse kiezer: “Gut ik dacht dat u weer zo’n enquêteur was die wil weten wat ik vind van de introductie van de euro of wat ik gestemd heb bij het referendum. Nou daar doe ik mooi niet aan mee, nooit meer. Naar mij luistert toch niemand. In Den Haag niet en in Brussel al helemaal niet.”

– De man met de bloemen lacht: “Nee, hoor u hoeft niet bang te zijn dat ik geïnteresseerd ben in uw mening. Degene die mij gestuurd heeft ook niet, maakt u zich geen zorgen. Heeft u al enig idee wie het is?”

– De Nederlandse kiezer: “Die kut-Marrokanen van de overkant? Hebben die misschien spijt?”

– Man met de blomen: “Nee, hoor, die hebben in het geheel geen spijt en als ik u zo hoor spreken kan ik ze ook geen ongelijk geven. Iemand anders misschien die zich niet zo netjes tegenover u heeft gedragen? Wat dacht u van Minister Zalm.”

(Scène 2: In de Studiop met Caroline Tensen)

– Minister Zalm houdt een lang betoog. Over hoe hij onlangs nog kon verdedigen dat het zo goed was dat de gulden veel te goedkoop in de euro werd opgenomen. Over hoe het nu daarentegen zo kwalijk is dat de euro zo goedkoop is door het massale ‘nee’ tegen de Europese grondwet. Hij moet huilen. Caroline Tensen slaat haar arm om zijn schouder.

– Caroline Tensen: “Wat denk je, Gerrit. Zal hij naar de studio komen?”

– Minister Zalm: “Ik heb natuurlijk flink de kluit belazerd. Maar ik heb wel geprobeerd het stabiliteitspact te redden…”

– Caroline Tensen: “En je hebt spijt.”

– Minister Zalm: “Ontzettende spijt.”

– Alle ogen zijn gericht op het toneel. Het doek wordt opgetrokken. Helaas, niemand komt het toneel op.

– Caroline: “Hij is er nog niet aan toe hè.”

– Zalm: “Ik blijf het proberen. Volgende verkiezingen beter.”