Microsoft intensiveert cybersecurity na kritiek

Microsoft versterkt cybersecurity na kritiek

Microsoft neemt maatregelen om zijn cybersecurity te versterken na aanhoudende kritiek over zijn vermogen om cyberaanvallen af te weren. Het Amerikaanse techconcern heeft aangekondigd dat het gespecialiseerde beveiligingsexperts zal toevoegen aan zijn teams voor producten. Deze experts zullen rechtstreeks rapporteren aan Igor Tsyganskiy, die sinds december vorig jaar de functie van wereldwijd hoofd cyberveiligheid bij Microsoft bekleedt.

  • Microsoft versterkt cybersecurity teams na aanhoudende kritiek.
  • Rapport benadrukt tekortkomingen van Microsoft in strijd tegen cyberaanvallen.
  • CEO Nadella zet veiligheid van klanten voorop en belooft verbeteringen.

Een recent rapport van de Amerikaanse Cyber Safety Review Board heeft een vernietigend licht geworpen op het vermogen van Microsoft om cyberaanvallen effectief te bestrijden. Het rapport wees specifiek op een incident waarbij het bedrijf er niet in slaagde een aan China gelinkte hack te stoppen. Dit dwong het techconcern tot het nemen van dringende maatregelen en het doorvoeren van hervormingen in zijn cybersecurity-aanpak.[Artikel gaat verder na de volgende alinea]

Als toonaangevende bron voor financieel nieuws, financiële strategieën en inzichten in finance, helpt FM.nl financieel directeuren, hoger financieel management en CFO’s om voorop te blijven lopen. Schrijf u daarom nu in voor de FM-nieuwsbrief met al het relevante nieuws en unieke en inspirerende (netwerk)evenementen en volg ons op Linkedin.

Aanhoudende Cyberaanvallen

Microsoft heeft de afgelopen maanden te kampen gehad met aanhoudende cyberaanvallen, waarbij Russische staatshackers probeerden in te breken in zijn systemen. Begin dit jaar slaagden deze hackers erin om toegang te verkrijgen tot verschillende e-mailaccounts van Microsoft-personeel. Onder de getroffenen bevonden zich niet alleen leidinggevenden, maar ook medewerkers die verantwoordelijk zijn voor cyberveiligheid en juridische zaken.

Volgens Emerce heeft Microsoft  in Nederland een marktaandeel van ongeveer 9%. Dit betekent dat Microsoft Bing, hun zoekmachine, ongeveer 9% van de zoekopdrachten in Nederland verwerkt. Op het gebied van besturingssystemen gebruiken Nederlanders meestal Windows, dat bijna 70% van de desktopmarkt in handen heeft. Android volgt met ongeveer 25%, terwijl iOS bijna 20% van de markt inneemt.

Reactie van Microsoft: Versnelde beveiligingsupdates

Als reactie op de voortdurende cyberdreigingen heeft Microsoft een reeks maatregelen genomen om zijn systemen te versterken. Een van deze maatregelen omvat het versneld implementeren van beveiligingsupdates. CEO Satya Nadella heeft herhaaldelijk benadrukt dat de veiligheid van klanten en gegevens voor Microsoft van het grootste belang is. In een recent gesprek met beleggers heeft Nadella bevestigd dat Microsoft “veiligheid boven alles stelt” en vastbesloten is om de weerbaarheid tegen cyberaanvallen te vergroten.

Gerelateerde artikelen