Michael van Asperen, manager Controllers Netwerk: “Controllers, leer meer van elkaar”

"Wij willen controllers de mogelijkheid bieden om veel meer van elkaar te leren op een meer structurele basis dan nu gebeurt", zegt Michael van Asperen, Manager van het Controllers Netwerk van Alex van Groningen. Van Asperen is een man met een missie. "Er zijn veel events waar mensen oppervlakkig met elkaar in contact komen, maar ik mis de diepgang?. Vandaar dat we het Controllers Netwerk hebben opgezet?."

“Om diepgang mogelijk te maken is het noodzakelijk dat controllers elkaar vaker ontmoeten en in besloten kring met elkaar van gedachten kunnen wisselen. Het Controllers Netwerk biedt juist dat”, zegt Van Asperen. Hij erkent dat er meer organisaties zijn die een soortgelijke netwerkmogelijkheid aanbieden, maar gelooft dat het aanbod van het Controllers Netwerk aantrekkelijk?er? is. “Het gaat om de uitvoering en de propositie. Leden van het Controllers Netwerk hebben niet alleen toegang tot vier Peer Group bijeenkomsten per jaar?, ook biedt het lidmaatschap toegang tot het Jaarcongres Controlling,? Jaarcongres Finance Transformation? en diverse kleinschalige events. Voor deelname mag men PE uren schrijven. Daarnaast ontvangen zij FM Magazine en CFO Magazine.
Zorvuldige intake
Een belangrijke component van het Controllers Netwerk is onderlinge kennisuitwisseling. Cruciaal hiervoor is een goede match van professionals. Om te garanderen dat de leden van het Controllers Netwerk elkaar kunnen vinden en de juiste competenties worden verbonden is een zorgvuldige intake voor een lidmaatschap verplicht. “Ik ga in gesprek met een professional en onderzoek wat zijn wensen zijn, waar zijn interessegebied ligt en in welke fase van de carrière hij of zij zich bevindt. Op basis van deze gegevens kunnen we peer-groups  samenstellen van professionals die van elkaar kunnen leren.” 
Van Asperen heeft een duidelijk beeld over de toekomst van het Controllers Netwerk. “Mijn streven is dat de eerste groep die bij elkaar komt over vijf jaar nog steeds bestaat. Dat ze na vijf jaar elkaar kunnen verrassen met nieuwe kennis en dat de groep een vast onderdeel is geworden van hun professionele en sociale netwerk. Iedereen heeft over vijf jaar van het Controllers Netwerk gehoord.” 
Van Asperen ziet veel ontwikkelingen die Controllers bezighouden waarover ze van elkaar kunnen leren. De finance afdeling heeft steeds meer impact op de organisatie waardoor controllers meer verantwoordelijkheden moeten dragen?. Van controllers wordt meer gevraagd dan enkel het opleveren van cijfers?. Hoe ga je daar goed mee om? Het strategische belang van business analytics en business intelligence groeit sterk. Welke rol speelt de controller daarin? Veel vragen waar de leden van het Controllers Netwerk van elkaar kunnen leren.
 
  
?Wilt u meer weten over het Controllers Netwerk, ga dan naar Controlling.nl of neem contact op met Michael van Asperen.

Gerelateerde artikelen