M&A Awards 2008: De winnaars

Veertien categorieën, veertien winnaars. In NH Krasnapolsky zijn gisteren de M&A Awards 2008 uitgereikt. Dit vond plaats tijdens een feestelijk diner in het teken van de Dag van de Overname, georganiseerd door Alex van Groningen en Tijdschrift Fusie en Overname. De M&A Awards is het jaarlijkse hoogtepunt van de branche met prestigieuze prijzen voor de beste deals, adviseurs en financiers.

Ruim 400 insiders waren aanwezig op het exclusieve galadiner waar de volgende awards werden uitgereikt; Best Acquisition, Best Buy Out Manager, Best M&A Advisor, Best M&A Advisor Mid Market, Best Private Equity House, Best Private Equity House Mid Market, Best M&A Lawyer, Best M&A Lawyer Mid Market, Best Leveraged Finance Banker, Best Leveraged Finance Banker Mid Market, Best Fiscalist, Best PR Consultant, Best Valuator, Best Transaction Support

Dit jaar is het onderzoek voor de M&A Awards uitgevoerd onder auspiciën van professor Hans Schenk onder 1000 M&A professionals en CFO’s. De overname van Fortis door de Nederlandse Staat, won de award in de categorie Best Acquisition.

Op de avond van de prijsuitreiking kozen de 400 aanwezige M&A experts live via stemkastjes de winnaars. In totaal waren er 81 genomineerden.

De winnaars:

Best Acquisition
Wouter Bos, Nederlandse Staat koopt Fortis

Best Buy Out Manager
Maria van der Sluijs-Plantz, TMF

Best Tax Advisor
Remko Franssen, Deloitte 

Best Leveraged Finance Banker
Riëlla van de Vondervoort, Bank of Scotland

Best Leveraged Finance Banker Mid Market
Twan Geurts, Rabobank

Best M&A Advisor
Wouter Han, Lazard 

Best M&A Lawyer
Karine Kodde, Allen & Overy

Best M&A Lawyer Mid Market
Femke Bierman, Allen & Overy

Best M&A Advisor Mid Market
Onno Sloterdijk, KPMG 

Best PR Advisor
José Tijssen, Citigate First Financial

Best Private Equity House
Joost Verbeek, Rabo Private Equity

Best Private Equity House Mid Market

Zoran van Gessel, Bencis

Best Transaction Support
Ad Veken, Deloitte

Best Valuator
Jeroen Weimer, KPMG

De complete uitslag vindt u hier.

Veiling Finance for Charity op M&A Awards 2008 brengt 17900 euro op
Tijdens de uitreiking van de M&A Awards 2008 werden tevens een aantal kavels geveild  voor het goede doel. De totale opbrengst van 17.900 euro komt ten goede aan diverse goede doelen, waaronder  Finance for Charity.

Ondanks de credietkrisis kwamen evengoed zeven kavels onder de hamer op de traditionele veiling tijdens de M&A Awards. Oonder leiding van Christie’s Vera Carasso en onder toezicht van notaris Aart Kolhoff werden de volgende kavels geveild:

Casper Banz (Houthoff Buruma) kocht voor 2800 euro:
Exclusief gebruik aan van de ING skybox voor 10 personen (geheel verzorgd met diner dinatoire ) in de Amsterdam ArenA tijdens de wedstrijd Ajax – Willem II op zondag 12 april 2009. De opbrengst komt ten goede aan ING Chances for Children.
 
Jan-Pierre van Leeuwe (Simmons & Simmons) kocht voor 2400 euro:
Mediatraining door Citigate First Financial van een dagdeel voor twee tot vier personen door genomineerden José Tijssen en Jacqueline Lenterman, afgesloten met een lunch. Om deze training direct in de praktijk te brengen mag de winnaar van dit kavel één keer de column van José in het gerenommeerde CFO Magazine overnemen. Goede doel: Stichting Kika.
 
Jeroen Weimer (KPMG Corporate Finance) kocht voor 3000 euro:
Een fles wijn Petrus aangeboden door Alex van Groningen. Goede doel: Stichting Finance for Charity.
 
Erwin Smit (AON) kocht voor 1600 euro:

Twee Transavia lijntickets naar een bestemming in Europa aangeboden door Tjero Zomer. Goede doel: Stichting Finance for Charity.
 
Peter den Hertog (Grant Thornton) kocht voor 3100 euro:
Vier sessies leadership coaching. De winnaar van dit kavel wordt gedurende vier dagdelen persoonlijk getraind en gecoached door een van de strategy directors/senior consultants van Hill & Knowlton. Centraal hierbij staan authenticiteit (motief en drijfveren), presentatie, positionering, omgang met de media, en ontwikkeling van strategische communicatieboodschappen. Goede doel: Stichting Laluz.
 
Mark Huddlestone (Clifford Chance) kocht voor 2800 euro:
Een 6 gangen diner in La Rive met wijnarrangement, champagne aperitief en overnachting in een executive kamer in het Amstel Hotel met ontbijt aangeboden door Holland Corporate Finance. Goede doel: Stichting Max.
 
Joop de Rooij (SHV Holdings) kocht voor 2200 euro:
Vliegles voor twee personen bij de Martinair Vliegschool te Lelystad aangeboden door Allen & Overy. Met 30 minuten introductie en 45 minuten per persoon vliegles. Aansluitend lunch/diner (afhankelijk van het tijdstip) in het nabijgelegen restaurant met uitzicht over de vliegvelden. Goede doel nader te bepalen


Gerelateerde artikelen