Meer inzicht, minder kosten, meer tijd

De automatisering en digitalisering van bedrijfsprocessen door middel van cloud-based oplossingen zoals Customer Relationship Management (CRM) software is iets waar veel financiële professionals zich mee bezighouden.

“Vooral de schaalbaarheid is een hot topic, en de noodzaak om met hetzelfde aantal mensen meer werk te verzetten”, vertelt Remy Hoogendoorn, Senior Account Manager bij SalesManager Software. “Daarnaast wil iedereen meer inzicht krijgen in interne financiële processen om betere beslissingen te kunnen nemen.”

Hoe pakt men deze uitdagingen over het algemeen aan? Volgens Hoogendoorn gaat de voorkeur vooral uit naar standaard oplossingen zonder maatwerk. “Vanuit allerlei overwegingen is dit wat ons betreft ook de meest logische stap. Een standaard oplossing voldoet in 95% van alle situaties. Die laatste 5% realiseer je met een specifieke aanpassing”, zegt hij.

Hoogendoorn adviseert bedrijven om over te stappen naar cloud-based CRM-applicaties omdat deze over het algemeen veel tijd- en kostenefficiënter zijn. “De partners waar we mee werken bieden een hogere betrouwbaarheid tegen lagere kosten dan de niet cloud-based oplossingen.”

CRM-software stelt je daarnaast in staat om kennis niet alleen met collega’s of afdelingen te delen, maar ook met je leveranciers en dealers. “Ketenoptimalisatie noemen we dat. Het online delen van bijvoorbeeld het actuele voorraadniveau van je bedrijf bespaart veel telefoontjes en emails”, vertelt Hoogendoorn.

Ook het delen van gegevens met je klanten via een portal gaat een steeds grotere rol spelen. “Klanten zijn inmiddels gewend of hebben zelfs liever een online omgeving waarin ze met je willen communiceren.”

Wat dat betreft verwacht Hoogendoorn tijdens Financial Systems 2018 veel vragen over hoe bedrijven bijvoorbeeld de liquiditeit kunnen verhogen door hun voorraadbeheer te optimaliseren. “Ik hoop ook meer te horen over cryptocurrencies, maar misschien is dat nog wat te vroeg.”

SalesManager Software is een softwarehuis in Amstelveen dat gespecialiseerd is in cloud- based oplossingen voor CRM, Sales, Project en Service Management. Meer informatie: www.salesmanager.nl