Meer geld voor innovatieve ondernemers

Er komt volgend jaar 55 miljoen euro beschikbaar voor de MKB Innovatiestimulering Topsectoren om innovatie bij het MKB te stimuleren. Ook krijgen MKB-ondernemers betere toegang tot landelijke en regionale innovatiemiddelen. Dit blijkt uit afspraken tussen minister Kamp (EZ), provincies, topsectoren en MKB Nederland.

Met de regeling wordt samenwerking en innovatie bij het MKB gestimuleerd. 1.600 bedrijven maakten hiervan gebruik in het afgelopen jaar om vernieuwingen door te voeren en om te groeien. Innovatieve ondernemers kunnen subsidies aanvragen voor onder andere kennisvouchers, haalbaarheidsstudies en R&D-samenwerkingsprojecten.
Vorig jaar steeg het budget ook al flink. Toen werd 32 miljoen euro beschikbaar gesteld, ruim 50% meer dan het jaar daarvoor. Onder vernieuwende MKB-ondernemers bestaat jaar in, jaar uit grote belangstelling voor de regeling.
De afspraken leiden ertoe dat regelingen waar mogelijk worden samengevoegd en beter toegankelijk worden gemaakt. Door regelingen beter op elkaar aan te laten sluiten, wordt het voor de ondernemer eenvoudiger om over regionale grenzen heen te ondernemen en kunnen kansrijke innovatieve bedrijven sneller nationaal of internationaal doorgroeien.
De afspraken zijn vastgelegd in een concrete samenwerkingsagenda en worden komende maanden verder uitgewerkt. Naast algemene afspraken zijn er maatwerkafspraken gemaakt per landsdeel: Noordvleugel, Zuidvleugel, Noord, Zuid en Oost. Dit versterkt de mogelijkheid om passende oplossingen voor mkb-bedrijven in verschillende regio’s te bieden en ze tegelijkertijd betere dienstverlening te geven.
___________________________________________________________________________________________________
Lees meer vaknieuws voor accountants op AccountantWeek.nl. Vertrouwd, verfrissend en brutaal
AccountantWeek biedt u het laatste vaknieuws en zet iedere dag een nieuwe innovatieve accountant in de spotlights. Daarnaast krijgt u een verfrissende en brutale kijk op de radicale veranderingen waarmee accountants de komende jaren worden geconfronteerd. 
Word lid van AccountantWeek.nl en profiteer:
– Dagelijks vak- en fiscaal nieuws
– Dagelijks een nieuwe innovatieve accountant in de spotlights
– Uitnodigingen voor de Accountancy50 en de Nationale Accountancy Awards
– Gratis toegang tot de Financial Systems Beurs, de expo met de beste softwareleveranciers
– Uitnodigingen voor bijeenkomsten (met PE)
– Opname in AccountantWeek’s Who’s Who – bekeken door 30.000 financieel managers
– Speciale printedities over o.a. Accountant & ICT
Word daarom vandaag nog lid van AccountantWeek, blijf op de hoogte en neem een voorsprong. Maak kans op een luxe weekend voor 2 personen naar Dubai. Meld u nu aan via AccountantWeek.nl
PS Wilt u betrokken zijn bij AccountantWeek als blogger, schrijver of spreker op een evenement? Neem contact op met Jan Bletz via jbletz@accountantweek.nl.
___________________________________________________________________________________________________ 
 

Gerelateerde artikelen