Medius biedt inzicht in werkdruk met Financial Fit Sneltest

Medius
Medius, toonaangevende leverancier van cloudgebaseerde oplossingen voor uitgavenbeheer, lanceert vandaag de Financial Fit Sneltest om financieel professionals inzicht te geven in de werkdruk op hun afdeling.

In het 2021 Financial Benchmark onderzoek komt naar voren dat bijna een kwart (24%) van de financieel professionals bang is voor het vertrek van een collega vanwege de hoge werkdruk. Het verhogen van de efficiency van financiële werkzaamheden is dan ook een belangrijke doelstelling binnen 56 procent van de organisaties. In de Financial Fit Sneltest ontdekken financiële professionals wat de huidige stand van zaken is op hun afdeling en krijgen ze op basis van hun situatie praktische handvatten aangeboden om een digitale en toekomstbestendige financiële afdeling te realiseren.

Van papieren fabriek naar strategisch adviseur
Tijdens de Financial Fit Sneltest worden steeds twee situaties geschetst, waarbij de financieel professional moet aangeven welke situatie het meest van toepassing is op zijn of haar afdeling. Op basis van deze antwoorden wordt de digitale fitheid van een financiële afdeling in kaart gebracht en ontvangen financieel professionals een online gids die aansluit op de huidige fitheid van hun afdeling. In de gids staat informatie over hoe de huidige situatie op de financiële afdeling effect heeft op zowel het factuurverwerkingsproces als de rol van de financiële medewerkers en hoe je stappen zet naar een toekomstbestendige financiële afdeling.

Yvonne Jans, Area Manager Western Europe bij Medius: “De werkdruk op financiële afdelingen is hoog. Tegelijkertijd wordt de financiële afdeling steeds belangrijker voor businessbeslissingen en besluitvorming binnen organisaties. Automatisering is hierbij cruciaal. Niet alleen om repetitieve taken van financieel professionals over te nemen, maar ook om de financiële afdeling in staat te stellen om wendbaar te zijn en de continuïteit van de business te garanderen. Maar niet iedereen is al zo ver. Daarom willen we financieel professionals door middel van de Financial Fit Sneltest helpen om inzicht te krijgen in hun digitale fitheid. Op basis van de huidige situatie geven we vervolgens handvatten waarmee ze dezelfde dag nog aan de slag kunnen met het (verder) digitaliseren van de financiële afdeling.”

Wil je ontdekken hoe fit jouw financiële afdeling is? Doe de Financial Fit Sneltest hier.