Materiaaltekorten pijnigen lichtbedrijf Signify

Tekort aan grondstoffen en materialen is wereldwijd probleem voor tal van sectoren.

Verlichtingsbedrijf Signify heeft in het eerste kwartaal last gehad van materiaaltekorten. Door de coronapandemie stond de wereldwijde leveringsketen onder druk. Dat zal ook in het tweede kwartaal invloed hebben, en in mindere mate in de tweede helft van het jaar.

Dat meldt de voormalige Philipsdochtere Signify in een handelsbericht over het eerste kwartaal, zonder concreter te worden. Het concern ziet wel tekenen van economisch herstel, zeker in China en het Midden-Oosten en in wat mindere mate in Europa. Daarbij zullen de voortdurende vaccinaties en versoepelingen van de lockdowns in de loop van het jaar waarschijnlijk zorgen voor verdere verbeteringen.

Het tekort aan materialen en grondstoffen is een wereldprobleem. Zo lijdt de industrie onder tekort aan chips. Eerder waren er al berichten dat een tekort aan grondstoffen een spaak in het wiel steekt van de energietransitie.

De voormalige lampendivisie van Philips greep recent hard in om de klappen van de coronacrisis te boven te komen. Zo gaan er honderden banen verloren, voornamelijk ondersteunende functies. Ook sluit er een fabriek in de Amerikaanse staat Mississippi.

(ANP)