Marsh & McLennan voltooit overname Jardine Lloyd Thompson

Met de overname versterkt Marsh haar rol als vooraanstaand dienstverlenend bedrijf op het gebied van risk, strategy en people.

“Vandaag markeert een nieuw begin waarin Marsh & McLennan en JLT samenkomen. Door de combinatie van twee sterke bedrijven kunnen we onze klanten wereldwijd, en dus ook in Nederland, meerwaarde bieden door te focussen op het uitbreiden van talent, capaciteiten en omzet”, aldus David Sanderse, CEO van Marsh Nederland. 

JLT brengt Marsh & McLennan een aanzienlijke instroom van nieuw talent, meer dan 10.000 collega’s wereldwijd, in bijna elk deel van de organisatie. In Nederland is dit nieuwe talent sterk vertegenwoordigd in de maritieme & energiesector. Een deel van de top executives van JLT zijn benoemd tot leidinggevende posities bij Marsh & McLennan, Marsh en dochterbedrijven Guy Carpenter en Mercer, waaronder voormalig JLT CEO Dominic Burke. Hij wordt vicevoorzitter van Marsh & McLennan en lid van het executive committee.

Geografisch bereik van 130 landen
De overname bouwt voort op inspanningen van Marsh & McLennan om uit te breiden in sneller groeiende regio’s en marktsegmenten en te investeren in data-analyses. Tegelijkertijd worden de mogelijkheden van Marsh & McLennan op het gebied van verzekeringsmakelaardij, pensioen en uitkeringen verbeterd. Ook versterkt het de positie van Marsh als marktleider in de verzekerings- en herverzekeringsmakelaardij, gezondheid en pensionering. Het geografische bereik van Marsh strekt zich met de uitbreiding uit over 130 landen.

Over Marsh & McLennan Companies
Marsh & Mclennan is wereldleider in professionele dienstverlening op het gebied van risk, strategy en people. De 75.000 collega’s adviseren klanten in meer dan 130 landen. Met een omzet van meer dan 15 miljard dollar, helpt Marsh & McLennan haar klanten te navigeren in een steeds dynamischere en complexere markt door de inzet van vier toonaangevende bedrijven. Marsh adviseert individuele en commerciële klanten van verschillende formaten op het gebied van verzekeringsbemiddeling en innovatieve oplossingen voor risicobeheer. Guy Carpenter ontwikkelt geavanceerde risico-, herverzekerings- en kapitaalstrategieën die haar klanten helpen om winstgevend te groeien en nieuwe kansen te benutten. Mercer adviseert technologisch-gedreven oplossingen die haar klanten helpen om aan de health, wealth en career behoeften te voldoen in een veranderende arbeidsmarkt. Oliver Wyman fungeert als kritisch strateeg, economisch- en merkadviseur voor de particuliere sector en overheidscliënten. 

Gerelateerde artikelen