Marlou Banning nieuwe CFO Luchtverkeersleiding Nederland

Marlou Banning is per 8 augustus 2016 CFO van Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL). Staatssecretaris Sharon Dijksma (Infrastructuur en Milieu) heeft Banni

Marlou Banning (1962) heeft meer dan 25 jaar bij De Nederlandsche Bank gewerkt. Op dit moment is ze divisiedirecteur Finance, Beveiliging en Service. Daarvoor was ze onder andere divisiedirecteur Finance en ICT, divisiedirecteur Bedrijfsvoering en afdelingsdirecteur Personeel en Organisatie.

Banning is tevens voorzitter van de Raad van Commissarissen van Havengebouw NV Amsterdam en was in het verleden bestuurslid van verschillende maatschappelijke organisaties. Banning heeft Organisatiepsychologie en Rechten gestudeerd.
Gerlach Cerfontaine, voorzitter Raad van Toezicht LVNL over de voordracht: “Marlou Banning is een vakvrouw met veel ervaring met bedrijfsvoering, financiën, ICT en HR. Zij heeft zowel de kennis, ervaring als de leiderschapskwaliteiten om Luchtverkeersleiding Nederland te leiden als CFO.”

Marlou Banning is benoemd voor een periode van 5 jaar als CFO. Dit is de standaard duur van een benoeming in het bestuur van LVNL en kan daarna verlengd worden met 5 jaar. Marlou Banning volgt Jos van Rooijen op die op eigen verzoek per 1 september 2016 vertrekt.