Marco de Pater wordt CFOO bij BrainCreators

BrainCreators benoemt Marco de Pater als Chief Financial & Operating Officer (CFOO).

BrainCreators, de specialist in het ontwikkelen van intelligente digitale inspecteurs op basis van AI technologie, kondigt vandaag aan dat Marco de Pater (49 jaar) is aangesteld als Chief Financial & Operating Officer (CFOO). Hierdoor zal de Pater verantwoordelijk worden voor het dagelijkse financiële- en operationele beleid binnen de organisatie. Daarnaast draagt hij bij aan de verdere ontwikkeling en groei van BrainCreators en zal hij toetreden tot het leadership team van het bedrijf.

De aanstelling van de Pater als CFOO is een logische keuze, omdat het bedrijf momenteel een transitie ondergaat van een consultancy- naar een SaaS georiënteerde organisatie. Daarnaast maakt BrainCreators een sterke (internationale) groei door, waardoor aanpassingen op zowel operationeel als financieel niveau noodzakelijk zijn. De Pater brengt circa 25 jaar ervaring in de IT-sector met zich mee op het gebied van financieel- en operationeel management. Hij heeft gedurende zijn loopbaan ruime ervaring opgedaan op het gebied van financiële en operationele processen. Zijn laatste functie was die van financieel directeur bij The Consultancy Firm (TCF), waar hij verantwoordelijk was voor het financiële beleid en de operationele processen van de verschillende business units. Marco de Pater combineert zijn professionele expertise en vaardigheden met een sterke motivatie om een bijdrage te leveren aan de financiële gezondheid en groei van BrainCreators.

“Ik ben blij dat we Marco kunnen toevoegen aan onze organisatie. Hij is een aanwinst als CFOO en als lid van ons leadership team”, aldus Jasper Wognum, CEO en medeoprichter van BrainCreators. “Hij heeft zich bewezen als aanjager van verbetering en vernieuwing. Ik verwacht dat hij ons bedrijf verder kan professionaliseren op zowel financieel als operationeel niveau, zodat wij in de toekomst nieuwe stappen kunnen zetten.”

Marco de Pater, CFOO van BrainCreators: “BrainCreators maakt momenteel een enorme groei door en ik kan niet wachten om hier onderdeel van te zijn. Daarnaast heeft het bedrijf in een relatief korte tijd een indrukwekkend platform ontwikkeld die digitale inspecteurs toegankelijk maakt. Het is nu tijd om gezamenlijk onze groeidoelstellingen te gaan verwezenlijken waarbij financiën en de operatie een onmiskenbare rol spelen. Ik kijk dan ook uit naar een succesvolle samenwerking met het hele team.”