‘Management in Singularity’ genomineerd voor titel Managementboek van het Jaar 2017

De vijf genomineerde boeken voor de titel Managementboek van het Jaar 2017 zijn bekend. 'Management in Singularity' van Tjeu Blommaert, Stephan van den Broek en Erik Kolthof is één van de vijf genomineerde boeken.

Tijdens het 14e Managementboekengala dat op dinsdag 18 april plaatsvindt in de Prodentfabriek in Amersfoort, zal de winnaar worden bekendgemaakt. De overige vier genomineerde boeken op de shortlist zijn: 
– Boonstra – Manfred Bik
– Handboek betekenisvol ondernemen – Kees Klomp, Stefan Wobben, Jesse Kleijer
– Strategie = Executie – Jacques Pijl
– Het innovatiedoolhof – Gijs van Wulfen

De singularity is een punt in tijd waarin computers mensen voorbij gaan streven in intelligentie. In dit nieuwe tijdperk van technologische vooruitgang – dat volgens de meeste voorspellingen rond 2030-2035 zal aanbreken – zullen robots, machines en computers steeds meer zelflerend en zelfprogrammerend gaan opereren. Wij mensen zullen steeds minder goed begrijpen hoe ze werken en in elkaar zitten. De zelfrijdende auto is een vroeg voorbeeld hiervan. 

De implicaties van de singularity zijn zeer groot, voor zowel individuen, bedrijven als de maatschappij als geheel. Over de impact op bedrijven en het (financieel) management daarvan, schreven professor Tjeu Blommaert , Stephan van den Broek en Erik Kolfhof – het in mei 2016 verschenen boek ‘Management in Singularity’, dat al snel de eerste positie bereikte op managementboek.nl. In een interview met FM.nl vertelde Blommaert wat de impact van deze tijd is op de rol van finance professional. 

Voor Tjeu Blommaert zou dit helaas zijn laatste boek worden. Hij overleed in september 2016 aan de gevolgen van kanker. Hopelijk wint hij postuum de award, maar alleen de nominatie al is een mooie erkenning voor zijn invloedrijke werk. 

Juryvoorzitter José Otten zal op 18 april tijdens het Managementboekengala de winnaar bekend maken.

Gerelateerde artikelen